Hotellit ovat miltei täyteenvarattuja koko kesän

0
Kalle Keskisen hotellissa Gasthaus Pookissa on vehreä sisäpiha.

Kesä on hotellienomistajien mukaan ollut erityisen vilkas, kun matkailijoita on tullut ympäri kotimaata ja paljon ulkomailta. Keväällä uudella nimellä avattu Hotelli Havu kasvatti Uudenkaupungin majoituskapasiteettia, mutta hotellit ovat edellisen kesän tavoin olleet lähes täyteen buukattuja. 

Hotelli Havun toiminnasta vastaava Janni Chryssanthou kertoo kesän sujuvan todella hyvin, sillä tapahtumat tuovat mukanaan ihmisiä. Kauppa käy niin, että myös peruutukset korvataan nopeasti uusilla huonevarauksilla.

– Todella hyvin on mennyt. Varmaan koronan takia tulee peruutuksia tavallista useammin, mutta muuten on täyttä, Chryssanthou kertoo.

Myös Gasthaus Pookissa huoneet ovat olleet juhannuksesta asti aivan täynnä. Hotellin toiminnasta vastaava Kalle Keskinen kertoo jopa soittojen vähentyneen. 

– Tänä kesänä ei ole tullut niin paljon soittoja ja kyselyjä huoneista, vaikka kaikki onkin melkein koko ajan varattuna, Keskinen huomauttaa.

Asiakkaat eivät siis selvitä tietoja huoneista ennen varaamista, mikä Keskisen mukaan viestii huoneiden kasvaneesta tarpeesta. Muuten asiakaskunta on Gasthaus Pookissa pysynyt lähes samana viime kesästä.

Hotelli Aittarannassa korostuu tänä kesänä turistien monipuolisuus. Matkaajia tulee muun muassa ympäri Suomea, kuten Helsingistä, Seinäjoelta, Jyväskylästä ja Lapista.

– On ollut paljon ulkomaanmatkailijoita ihan liikeasioiden perässä, mutta myös loman vuoksi. Mikään tietty maa ei tule mieleen, koska turisteja tulee ihan kaikkialta, Aittarannan yrittäjä Taina Aalto lisää.

Hänen mukaansa matkaajia tulee myös kaikenlaisissa ryhmissä. On niin perheitä kuin pariskuntia, nuoria ja eläkeläisiä.

Hotelli Aquariuksen tilannetta kommentoi toimitusjohtaja Tuomas Tyrjy .

– Hotelli Aquariuksen kesä on alkanut varsin mukavasti. Vaikuttaa siltä, että korona on viimein väistynyt ja asiakaskäyttäytyminen alkaa normalisoitua. Matkailijat ovat lähinnä kotimaan matkailijoita ja selkeästi profiloituvat lapsiperheisiin sekä vanhempiin matkailijoihin. Ulkomaanmatkailijoita toki löytyy myös joukosta. Viime kesään verrattuna kuitenkin olisi hieman kirittävää, nimittäin ulkomaan matkustuksen vapauduttua osa matkailijoista suuntaavat ulkomaille lomakaudella, Tyrjy kertoo.

Lähes jokaisessa hotellissa odotetaan vielä vilkkaampaa loppukesää, jonka toivon mukaan tuovat erilaiset tapahtumat ja parempi sää.

–Toivottavasti on kauniit kelit ja turisteja tulee vielä elokuussa paljon, Aalto toivoo.

– Hyvin on mennyt ja nyt odotetaan vielä loppusilausta tähän kesään, Keskinen sanoo.