Ihalan leirintäalue myyntiin elokuussa – Tampereen kaupunki on saanut muutamia kyselyitä

0
Tampereen kaupungin omistama Ihalan leirintäalue on tulossa myyntiin elokuussa.

Tampereen kaupungin omistama Ihalan leirintäalue on tulossa myyntiin elokuun loppupuolella. Tampere omista Uudenkaupungin Lepäisten saaressa noin 20 hehtaarin suuruisen alueen, jota se on tähän asti vuokrannut eri yrittäjille leirintäalueeksi.

– Se on toistaiseksi ollut hiljaisessa myynnissä. Olemme maininneet eri tahoille, että Tampere on luopumassa siitä. Sen laajempi myynti käynnistetään kesälomien jälkeen, kertoo Tampereen kaupungin maanhankintapäällikkö Ari Kilpi .

Viimeisin uusikaupunkilaisyrittäjä irtisanoi alueen vuokrasopimuksen viime vuoden marraskuussa. Päätöksen alueen myynnistä teki tämän vuoden huhtikuussa kokoontunut Tampereen asunto- ja kiinteistölautakunta.

Ihalan leirintäalue on ollut kaikille avoin, mutta siellä on käynyt paljon esimerkiksi kalastuksesta kiinnostuneita tamperelaisia.

– Leirintäalueella ei ole tällä hetkellä toimijaa, emmekä siihen ole enää sellaista hakeneetkaan. Alue on tarkoitus myydä kokonaisena ja tarjousten perusteella. Olemme tosin teettäneet siihen vähän hinta-arviota, joten on meillä hahmotelmaa siitä, mikä alueen käypä arvo on, Kilpi lisää.

Kilven mukaan Ihalan leirintäalueella on 12 hyväkuntoista hirsimökkiä. Alueella on myös sähköistettyjä asuntovaunupaikkoja sekä kioskitilat. Alueesta on tullut jo muutamia kyselyitä ympäri Suomen.

Tampereen kaupunki on aiemminkin yrittänyt myydä Ihalan aluetta, mutta kauppoja ei ole syntynyt.