Kansainliitto

0

Ei ollut Kansainliitosta aikanaan maailmansotaa estämään. Ennusmerkit ovat nyt samat, vaikka rauhaa turvaavia järjestöjä on Kansainliiton korvaajaksi muodostetun YK:n lisäksi muitakin.

EU:nkin tärkeimmäksi merkitykseksi on katsottu sen rauhaa turvaava vaikutus. Poliittisista ”rauhanliikkeistä” ei kai kukaan paljon odotakaan.

Putinilla on kuitenkin kaikki valttikortit käsissään, länsimaat ovat riippuvaisia Venäjän energiasta ja muutamat maat muutenkin Venäjälle kallellaan, pakotteet saavat Putinin nauramaan, kun ne vaikuttavat enemmän niiden asettajiin, kuin Venäjään, kun hän ei omien kansalaistensa elämän kurjistumisestakaan huolta kanna.

YK ja EU osoittautuvat paperitiikereiksi sodan osalta ja NATO (OTAN) ei mikään rauhanturvajoukko olekaan, vaan tulevan maailmansodan osapuoli. Kuten jo on nähty, mitkään Geneven sopimukset eivät ole pidäkkeinä, joten kaikki keksityt keinot tulevat käyttöön tässä sodassa, joka laajenee Idän ja Lännen väliseksi.

Kiina, Iran, Turkki ja monet muut maat ovat Venäjän selkänojana, jopa muutamat EU-maatkin, jotka haluavat olla voittajan puolella. Voittajia ei kylläkään seuraavassa sodassa ole, kuten ei sodassa yleensäkään, mutta tämä laajetessaan tuhoaa kaiken.

Valdemar Takaperko