Kesäkuun työllisyysluku Ugissa hyvä

0
Uudessakaupungissa työtä tarjoaa muun muassa Wintterin rakennustyömaa.

Varsinais-Suomen työllisyyskatsauksen mukaan Uudessakaupungissa oli 484 työtöntä työnhakijaa kesäkuun lopussa. Laitilassa työttömiä oli 265, Pyhärannassa 61, Vehmaalla 74, Kustavissa 32 ja Taivassalossa 48. Uusimmassa tilastossa ei näy vielä Valmet Automotiven lomautukset ja irtisanomiset, sillä ne ajoittuvat vasta heinäkuulle.

Uudenkaupungin ja muun Vakka-Suomen työllisyystilanne oli kesäkuussa hyvin samankaltainen. Uudenkaupungin työttömyysprosentti oli 6,8, Laitilan 6,7, korkeimmat työttömyysprosentit Vakka-Suomessa ovat Vehmaalla (7,1) ja Kustavissa (7,7). Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työllisyys on kohentunut merkittävästi Uudessakaupungissa, Laitilassa ja Pyhärannassa, sen sijaan Vehmaalla, Taivassalossa ja Kustavissa työttömiä on hieman viime vuotta enemmän.

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 21 800 työtöntä työnhakijaa. Vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt 3 600 henkilöllä eli 14 prosentilla, mikä on hitaammin kuin koko maassa yleisesti.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,5 prosenttia. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa 9,9 prosenttia.

Varsinais-Suomessa pienin työttömyysaste oli kunnista Sauvossa, 3,6 prosenttia ja seutukunnista Turunmaan saaristossa, 6,2 prosenttia. Vakka-Suomen työttömyysaste oli 6,8 prosenttia.

Kesäkuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa 8 000 kappaletta eli reilusti enemmän kuin vuosi sitten. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna kesäkuun aikana 17 900 kappaletta, joista 8 700 oli uusia, kesäkuun aikana avautuneita työpaikkoja.