Kustavilainen kirjallisuusfestivaali yhdistää uuden ja vanhan

0
Volter Kilpi viikolla nähdään myös puhekuplaryhä Sorry Books Finland.

Kustavin kirjallisuusyhdistys ry. järjestää tänä kesänä 24. kerran Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon. 13.-17.7. saaristoluonnon keskellä järjestettävä monitaiteinen kirjallisuustapahtuma vaalii perinteitä pyrkien samalla uudistumaan. Kaiken keskiössä on Volter Kilpi sekä  tämän vuoden teema – Taide pelastaa maailman!

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko tunnetaan laadukkaasta tiedettä ja taidetta yhdistävästä ohjelmistostaan, joka koostuu teatteriesityksistä, konserteista sekä lukuisista luennoista. Tästä kesästä poikkeuksellisen tekee taiteellisen johtajan Elina Kilkun suunnittelema monitaiteinen ohjelmakattaus, joka yhdistää viihdettä, tunnetta ja kantaaottavuutta.

Festivaaleilla tullaan näkemään edelleen vanhoja tuttuja Kilpi-klassikoita, kuten Yövieraiden Vissi humaus ja hengen ylennys sekä Albatrossin tarina. Viime vuodelta tuttu myyntimenestys, Sally Salmisen teokseen pohjautuva Katrina, on herättänyt suurta kiinnostusta tänäkin vuonna. Yleisön odottama, Seela Sellan tähdittämä runokonsertti Näin unta kesästä kerran on myyty lähes loppuun ennakkoon.

Uudet tuulet puhaltavat niin ohjelmistossa kuin tuotannossakin

Vuoden 2022 ohjelmisto antaa tilaa myös tuoreille näkökulmille, kuten Teatteri Jurkan Kun on tunteet -esitykselle. Ohjelmiston uusista tuulista kertovat myös Punch Up! Resistance & Glitter -klubi sekä Puhekuplaryhmän Sorry Books Finland, jotka molemmat haastavat ihmisiä ja heidän ajatuksiaan tähän päivään.

Uudistukset näkyvät esitysten lisäksi myös työpajojen sekä luentojen tarjonnassa. Festivaalivieras voi osallistua esimerkiksi Leena Kelan vetämään työpajaan, jossa toteutetaan moniääninen mielenosoitus tai suunnata kuuntelemaan Raisa Omaheimon luentoa henkilökohtaisuudesta ja sen suhteesta yhteiskunnallisuuteen.

Ohjelmiston lisäksi myös tuotantoa on uudistettu. Lipunmyynti siirrettiin tänä vuonna kokonaisuudessaan Tikettiin ja kotisivut ovat päivittyneet. Uudistusten takana ei ole kuitenkaan pyrkimys luoda ainutlaatuisesta kirjallisuusviikosta massatapahtumaa, vaan palvella yleisöä entistä paremmin.