Lauantailautanen:Are you hungry tonight?

0
Elvikselle maistuivat jälkiruoat, kuten tämä hedelmäkulho.

Keskiviikkona 29.6. Suomessa ensi-iltansa sai Baz Luhrmannin ohjaama draamaelokuva Elvis . En ole koskaan ollut Elvis-fani, mutta olihan tämä elokuva pakko nähdä.

Elokuva onkin aivan loistava visuaaliselta ilmeeltään ja ajan kuvaltaan. Elokuva käy kronologisesti läpi Elviksen elämää keskittyen kuitenkin erityisesti hänen musiikkiuraansa ja ongelmalliseen suhteeseen managerinsa Tom Parkerin kanssa.

Elviksen osassa on huikaiseva Austin Butler ja hänen managerinaan on aikaisemmin Oscarilla palkittu Tom Hanks . Vaikutusvaltaisen Priscillan roolin tulkitsee Olivia DeJonge .

Pääroolin esittäjä Austin Butler onkin liikkeitään, ilmeitään ja opeteltua puhetyyliään myöten vakuuttava Elvis.

Elokuvassa kuvataan paljon Elviksen konsertteja, joissa kumpuaa ilmoille lähes joukkohysteriaa muistuttava tunnelma erityisesti naisten keskuudessa.

Onkin sanottu, että tämän lähemmäksi muusikkolegenda Elviksen konserttikokemusta moni ei ole päässyt koskaan.

Nimittäin Elvis ei koskaan esiintynyt kotimaansa ulkopuolella. Uransa loppupuolella Elvis oli vuosien ajan sidottu Las Vegasiin, jossa hän veti yhteensä 750 loppuunmyytyä konserttia.

Elinaikanaan Elvis oli juhlittu, ihailtu ja palvottu, mutta perhepiirissä hän oli oikea mammanpoika.

Äiti, Gladys, valmisti rakkaalle pojalleen jos jonkinlaista herkkuruokaa, joka ei todellakaan aina ollut kevyemmästä päästä. Eipä ihme, että esiintymisasut välillä vyötäröltä pingottivat.

Presleyn nimissä julkaistiin aikanaan keittokirja “ Are you hangry tonight” ja miksipä ei olisi julkaistu, sillä hänen nimellään myytiin kaikenlaista tavaraa ja osittain jopa krääsää.

Jos nyt hyräilet Are you lonesome tonight, voit yksinäisyyttäsi syödä koko kulhollisen yksin, mutta tästä herkusta riittää kyllä kuudelle ruokailijalle.

Elviksen kuolemasta tulee elokuussa jo 45 vuotta.

Tutti frutti a la Elvis Presley



3 mandariinia kuorittuna ja viipaloituna

1 tlk ananasviipaleita

10 marachinokirsikkaa

0,5 dl kuorittuja, suolaamattomia pistaasipähkinöitä

Iso kourallinen mielellään pieniä vaahtokarkkeja

2 banaania viipaleina

1 dl ranskankermaa

1 dl kookoshiutaleita

Kuori mandariinit ja viipaloi ne, halutessasi voit vielä kuoria kalvot palojen ympäriltä terävällä veitsellä.

Valuta ananasviipaleet. Kuori pistaasipähkinät. Pieni tarvittaessa vaahtokarkit pienemmiksi paloiksi.

Sekoita suuressa kulhossa mandariinit, ananaspalat, marachinokirsikat, vaahtokarkit, ranskankerma ja kookoshiutaleet. Laita kulho viileään seuraavaan päivään.

Viipaloi banaanit kulhoon juuri ennen tarjoilua ja sekoita hyvin.

Tarjoile pienistä jälkiruokamaljoista.

Tiina Perähannu-Silvola