Lokalahdella rokataan pian taas entiseen tapaan

0
Arvaatko, mistä tapahtumasta kuva on? Juu, kyllä on Karjurockista.

Musiikkifestivaali Karjurock palaa huomenna Lokalahteen historiallisella artistikattauksella, sillä odotettavissa on maailmankuuluja artisteja ja kotimaan kärkeä. Kävijämäärien odotetaan myös hipovan edellisten vuosien lukuja koronavuosien jälkeen.

Erityisesti esiintyjälistasta intoilee tiedotuksen ja markkinoinnin vastaava  Marko Savolainen .

– Ohjelmisto on saatu sille mallille, että tämän vuoden ohjelmisto on koko Karjurockin historian kovin. On maailmantähtiä, kuten Status Quo ja Uriah Heep. On myös kotimaan kärjestä kaikkea mahdollista, Savolainen kertoo.

Edellä mainittujen lisäksi pääesiintyjiä ovat muiden muassa Lordi, Korpiklaani, Haloo Helsinki!, Kaija Koo ja Klamydia.

– Löytyy niin ulkomaisia kuin kotimaisia esiintyjiä. Useat artistit, kuten Korpiklaani, täyttävät Euroopassa stadioneja, vaikka eivät olisi valtavirralle tuttuja, Savolainen lisää.

Karjurock näyttää palaavan koronavuosien jälkeen viimein normaaliin. Viime vuonna arkailua näkyi lippujen ostossa ja tapahtuma muutettiin esimerkiksi nelipäiväiseksi, jotta ihmismäärää saatiin jaettua.

– Ihmiset käyttäytyivät koronan takia eri tavoin viime vuonna. Silloin oli vielä jonkin verran koronaa, ja nyt koronasta ei ole enää tietoakaan tapahtumamaailmassa. Sen puolesta ollaan hyvillä fiiliksillä, Savolainen juhlii.

Tänä kesänä liput myyvät entiseen tahtiin, mutta festivaalin nelipäiväisyys saattoi tulla jäädäkseen.

– Kyllä näillä näkymin on Karjurock jatkossakin nelipäiväinen.

Perhepäivä on täten siirtynyt keskiviikkoon, jolloin lavalla esiintyvät esimerkiksi taikuri Lauri ja teineille suunnattu Pinkku Pinsku. Keskiviikkona on Savolaisen mukaan myös mahdollisuus katsoa biisoneita ja mennä tivoliin.

Muutamia uudistuksia löytyy myös leirintäalueelta. Uimalampi on uudistettu, laitettu ja puhdistettu. Laiturit on laitettu ja sauna on käytettävissä keskiviikosta sunnuntaihin.

– Sehän on myös uutta, että yhdistetään leiriytyjät yhteen ja samalle alueelle. Mutta sähköpaikat ovat omissa paikoissaan, ja teltta-alue on erikseen siellä perässä, Savolainen listaa.

Viikko ennen tapahtuman alkua sähköpaikkoja oli enää muutama jäljellä, mutta telttailijoita mahtuu Savolaisen mukaan vielä jopa tuplamäärä.

Muutama viime viikko eri festivaaleja ovat koetelleet nopeat säänmuutokset ja myrskyisät ilmat, mutta Karjurockissa ollaan varauduttu.

Savolainen kertoo alueella sijaitsevan teltan mahduttavan peräti neljä tuhatta ihmistä sateen sattuessa.

Iines Toivonen