Lokalahdella kilpailee yli 300 suunnistajaa

0
Muntilan kilpailun johtaja Helena Koistinen on välillä ehtinyt leimaamaan kuntorasteilla.

Vakka-Rastin 50-vuotisjuhlakilpailuun viikonloppuna Lokalahdella on tulossa noin 300 suunnistajaa. Määrä ei aivan vastaa järjestäjien odotuksia Varsinais-Suomen Rastipäivien kahden päivän kokonaisuudelle.

Varsinaisen ilmoittautumisen päätyttyä myöhään maanantaina oli sähköiseen rekisteriin kertynyt 282 suunnistajaa lauantaille ja vain 249 suunnistajaa sunnuntaille. Osanotto on aika tarkkaan samaa luokkaa kuin osittain samalla alueella vuosi sitten pidetyissä yhden päivän kisoissa.

Naisten pääsarjassa yhteiskisan rahapalkinnoista kilpailee lopulta vain viisi huippua. Suurimmat suosikit lienevät viime vuoden mestari Tuulia Viberg MS Parmasta ja Saila Kinni Tampereen Pyrinnöstä. Myös Elsa Ankelo MS Parmasta ja kokenut Päivi Autio Hiisirastista kulkevat metsässä kovaa.

Miesten kovimpia kenties tulevat olemaan maailmanmestari Pasi Ikonen Paimion Rastista, Tuomo Mäkelä Angelniemen Ankkurista ja Jussi Suna Turun Metsänkävijöistä. Vakkasuomalaiset Jussi Ankelo ja Markku Elo saavat esittää yllättäjän roolia.

Rastipäiville eniten osanottajia tulee Turun Suunnistajista, 37 kilpailijaa. Kilpailun suurimmat sarjat ovat H21 ja veteraanien H70-sarja. Nuorimmat osanottajat juoksevat alle 10-vuotiaiden rastireitillä.

Kilpailun viralliset lähtöluettelot on julkaistu eilen netissä. Vakkarastilaiset jatkavat valmisteluja kaikkien ratojen koejuoksuilla torstaina sekä kilpailukeskuksen rakennustalkoilla perjantaina.

Suunnistukseen on lähiopastus Varanpääntieltä Lokalahdella ja kilpailut alkavat molempina päivinä kello 11. Keskuksessa voi helposti seurata kisaa ja siellä ovat tarjolla normaalit virkistyspalvelut.

Samojen Muntilan kilparastien löytymistä kuntosuunnistajat voivat kokeilla ensi tiistaina Vakka-Suomen kuntorastiviikon toisena iltana. Viikon avaus on maanantaina Nousiaisissa ja päätös torstaina Kalannin Paulähteellä.

Veijo Viitanen