Maria Kajanki haluaa jakaa maalauksensa katsojien kanssa

0
Maria Kajanki kertoo taiteensa olevan hyvin henkilökohtaista.

Runonkulman Galleriassa on parhaillaan esillä turkulaisen Maria Kajankin maalauksia. Näyttelyn nimeä ”Minuun maalattua” taiteilija selittää seuraavasti:

– Minä maalaan, se on työni ja intohimoni. Mutta mitä enemmän vuosia kuluu, sitä enemmän minusta tuntuu, että minua maalataan. Yhä vähemmän voin hallita sitä, millaisia siveltimenvetoja elämäni yli pyyhkäistään, onko jälki synkkää sinisenmustaa vai kepeän huoletonta auringonkeltaista.

– En etukäteen voi tietää, mistä suunnasta sivellin käy ja kuinka se elämääni muuttaa. On antauduttava ja otettava vastaan se mitä on tullakseen, kaikki toivon värit sydämessä ja sivellin kädessä, toteaa Kajanki.

Hän toivoo katsojan voivan samaistua hänen maalauksiin ja löytää niistä itseään koskettavia elementtejä.

– Maalaukset on tehty jaettavaksi muiden kanssa.

Runonkulman Gallerian näyttelyn teokset ovat suurelta osin syntyneet spontaanisti kuvaamaan tekijänsä sen hetkistä mielialaa. Kajanki kertoo näiden maalausten olevan hänelle itselleen hyvin läheisiä ja henkilökohtaisia.

Maria Kajanki on valmistunut taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta vuonna 2003. Hän on nykyään päätoiminen taiteilija ja hänellä on oma työhuone, galleria ja kehystämö Turun keskustassa.

Edellisen kerran Maria Kajankin taidetta oli esillä Runonkulman Galleriassa vuonna 2018 ja silloin näyttely sai erinomaisen vastaanoton.

Galleria on nyt avoinna ke-pe klo 11-17 ja la 11-15. Minuun maalattua -näyttely on esillä 23.7. saakka.