Nystars siirtyy isojen joukkoon salibandyssä

0
Nystarsin puheenjohtaja Sami Virtanen seurailee uuden seuran T14/16-joukkueen harjoituksia Pohitullissa. Uuden seuran vetovoima näkyy kyseisessä joukkueessa, sillä mukaan on liittynyt seitsemän uutta pelaajaa viime kaudesta.

Maaliskuussa Uudenkaupungin seuratoimintapuolella tapahtui merkittävä muutos, kun kaupungin kaksi salibandyseuraa ilmoittivat yhdistyvänsä yhdeksi isoksi seuraksi. Kesäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien USB:n ja KaPa-65-joukkueet on tunnettu nimellä Nystars Uusikaupunki. Nimi valittiin kilpailulla, jossa ehdotuksia tuli yli 140.

– Yksi junioreistamme, Alisa Mattila, on nimen takana. Paljon hyviä ehdotuksia oli mukana ja työryhmämme äänesti lopulta Mattilan ehdotuksen. Nimi juontaa luonnollisesti Nystadista, mutta se on myös tietyllä tavalla neutraali sekä helposti brändättävissä, seuran puheenjohtaja Sami Virtanen kertoo.

Haastatteluhetkellä Virtanen on Pohitullissa valmentamassa junioreita päällään seuran uudella logolla varustetta paita. Logon on suunnitellut Asmo Hällfors yhdessä Markus Kotirannan kanssa.

Maaliskuun päätöksestä yhdistyä on kulunut kohta neljä kuukautta. KaPan puheenjohtajana aiemmin toiminut Virtanen hoitaa samaa tehtävää myös Nystarissa. Siirtymävaihe on mennyt hänen mielestään mutkattomasti.

– Huomaa, että on ollut tilausta tällaiselle yhdistymiselle. Molempien seurojen väeltä on tullut positiivista palautetta. Joukkueet ovat kokoluokaltaan isoja ja puhalletaan yhteen hiileen, Virtanen iloitsee.

Vanhojen seurojen aktiiviporukoiden kanssa on perustettu työryhmiä, jotka ovat miettineet kukin omilta aihealueiltaan asioita, joita halutaan tuoda uuteen seuraan. Tätä työtapaa Virtanen kiittelee vuolaasti.

Isoin työ uuden seuran perustamisen alkuvaiheilla on ollut talouden pyörittäminen. USB:llä sekä KaPalla on toisistaan eroavaiset tavat ollut esimerkiksi hoitaa kausimaksuja, joten tavoitteena on löytää jokin uusi tapa hoitaa seuran sekä yksittäisten joukkueiden taloutta.

– Totta kai otamme molemmista seuroista hyviä asioita mukaan, mutta lähtökohta on, että Nystars on kokonaan uusi seura ja meillä on oma toimintatapa, Virtanen korostaa.

– Nyt alamme olla hyvässä mallissa, jotta kausi voidaan aloittaa.

Yhdistymisen myötä lisenssin omaavia jäseniä on seurassa lähes 350. Lukema on paikallistasolla suuri ja myös lähialueen salibandyn seurakartassa Nystars on Virtasen mukaan ”yksi suurista”. Tulevaisuuden tavoitteena on palkata seuraan oma työntekijä.

– Kokoluokaltaan alamme olla siinä pisteessä, että palkallinen seuratyöntekijä tulisi tarpeen. Emme ehkä vielä tulevalla kaudella hae palkallista, mutta kyllä nykymaailmassa urheiluseuroilla pitäisi olla palkattu työntekijä.

Alkavalla kaudella Nystarissa on 15 eri harjoitusryhmää. Tarkkaa joukkuemäärää on vielä vaikea sanoa, koska muutamat ikäluokat yhdistyvät ja jotkin saattavat pelata jopa kolmellakin joukkueella sarjaa.

– Sitten kun lasketaan sarjassa pelaavien joukkueiden määrää, niin se voi nousta ainakin 20:een.

Nystarsin edustusjoukkueet saivat vanhojen seurojen paikat viime kauden sarjoista. Naiset jatkavat ykkösdivisioonassa ja miehet kolmosessa.

Puheenjohtaja Virtanen luettelee seuran tulevaisuuden tavoitteiksi pelaajapolun kehittämisen nuoresta juniorista aikuispelaajaksi sekä edustusjoukkueiden urheilullisen menestyksen.

– Nyt kun kaupungin kaikki pelaajat ovat samassa seurassa, niin joukkue voi pysyä koossa kauemmin ja pelaajapolkua voidaan sillä tavalla kehittää tehokkaammin. Tällä hetkellä P16 on vanhin junioriporukka, joten olisi hienoa, jos tulevaisuudessa saisimme vanhat A- ja B-pojat takaisin.

Seuran harjoitustoiminta käynnistyy pääasiassa elokuun alussa. Virtanen vinkkaa, että uudet nettisivut on avattu seuran nimellä, mistä löytyy lisätietoa uusille mukaan haluaville harrastajille.