Pauliina Aalto heitti MM-kultaa

0
Kiekonheiton mitalikolmikko Tanja Komulainen, Pauliina Aalto ja Niina Kelo yhteiskuvassa.

Tampereella 29.6.-10.7.2022 järjestetyissä World Masters Athletics kisoissa kisataan 35-vuotiaiden ja vanhempien yleisurheilun maailmanmestaruuksista. Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Pauliina Aalto oli W40 kiekonheitossa mukana tiistaina ja saavutti maailmanmestaruuden. Pauliina voitti kisan 48.48 metriä kantaneella heitolla, joka jää reilun metrin hänen kauden parhaastaan.

Hopealle sijoittui Tampereen Pyrinnön moninkertainen lajin yleisen sarjan Suomen mestari Tanja Komulainen , jonka heitto kantoi parhaimmillaan 45.37 metriä. Pronssille heitti Suomea aikanaan olympialaisissa 7-ottelussa edustanut ja moninkertainen kiekonheiton yleisen sarjan SM-mitalisti Niina Kelo , joka tunnetaan myös keihäänheittäjä Tero Pitkämäen puolisona. Kelon pisin kaari oli 43.13m, joka oli hänen kauden parhaansa.

Kisoissa oli mukana myös kävelijäsiskokset Jonna Voronkoff ja Jutta Ellä . Jonna kisasi W45 5000 metrin kävelyssä sijoittuen hienosti kuudenneksi ajalla 30.43,45. Voittajaksi käveli Unkarin Valeria Molna r ajalla 25.07,00, hopea ja pronssi matkasi Saksaan Brit Schröterille ajalla 25.23,53 ja Bianca Schenkerille ajalla 26.05,86. Jutta käveli W40 sarjan 5000 metrillä, mutta tuli harmittavaisesti diskatuksi. Jonna valittiin myös edustamaan W35 20 kilometrin kävelyjoukkueeseen. Joukkue sai kultaa ja Jonnan lisäksi joukkueessa kävelivät Marika Peltoniemi ja Jonna Korpi.

World Masters Athletics -kisat ovat suositut kisat aikuisurheiluliitossa ja mukana kisoissa oli tänäkin vuonna urheilijoita kymmenistä eri maista, suuret maat mukaan lukien.

Mukana kisoissa oli aiempien vuosien tapaan useita maailman huippuja menneiltä vuosilta mm. pituushypyn maailmanennätyksen haltija Mike Powell oli ikäluokkansa pituushypyssä mukana. Myös suomalaisia huippunimiä löytyi listoilta, esimerkiksi moninkertainen arvokisakävijä 7-ottelija Tiia Hautala oli mukana ikäluokkansa pituushypyssä voittaen maailmanmestaruuden uudella W50 sarjan Suomen ennätyksellä 5.30m.

Kisat päättyvät sunnuntaina ja tällä hetkellä Suomi on johdossa kaikkien maiden mitalitaulukossa.