Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

0
Quin Cooper on pelannut Palestiinassa, USA:ssa, Maltalla, Saksassa, Albaniassa ja viimeksi Hollannissa Leeuwardenissa.

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

Louisianan osavaltiosta kotoisin oleva Cooper valmistui NAIA-sarjassa pelaavasta Crowley’s Ridgen yliopistosta vuonna 2015. Ammattilaisena Cooper on pelannut Palestiinassa, USA:ssa, Maltalla, Saksassa, Albaniassa ja viimeksi Hollannissa Leeuwardenissa.

Maltalla, kaudella 2019–20, Cooper oli koko sarjan paras pistemies kovalla 31,8 pisteen keskiarvolla. Pisteet syntyivät tehokkailla prosenteilla (2p:55%, 3p:41%, 1p:81%). Cooper tunnetaankin kovana kaukoheittäjänä, jonka kolmen pisteen heittojen onnistumisprosentti ei ole ammattilaisurallaan kertaakaan ollut alle 40 prosenttia.

Viime kaudella Belgian ja Hollannin yhteisliigassa 197-senttinen laituri teki 35 pelaamassaan ottelussa keskimäärin 10,9 pistettä upottaen kolmen pisteen heitot 46 prosentin tarkkuudella.

– Quin on todellinen heittouhka kaaren takaa. Ei ole sattumaa, jos pelaaja heittää valtavilla heittomäärillä kaudesta toiseen yli 40 prosentin tarkkuudella kolmosensa. Hänellä on hyvä pituus laiturin paikalle, mutta häneltä löytyy myös taitoa laittaa palloa maahan ja hyökätä kohti koria, päävalmentaja Tero Vasell kommentoi Cooperia.

– Hänen heittouhkansa avaa meidän hyökkäyspeliä sekä myös monipuolistaa sitä. Ajatuksena on, että Quin pystyisi rankaisemaan erityisesti apupuolustusta pallonskriinitilanteissa, Vasell kertoo suunnitelmistaan Cooperin varalle.

Korihait ovat tehneet ensi kaudeksi sopimuksen tähän mennessä Bojan Sarcevicin , Aamos Nikulan , Trey Niemen , Joni Herralan , Jaakko Lahden , Tommi Lehtosen , Akseli Arvosen , Mio Hyvösen , Manuel Barnesin , Nick Stampleyn ja Quin Cooperin kanssa.

Päävalmentajaksi on kiinnitetty Tero Vasell, valmentajaksi Setumo Bodibe ja fysioterapeutiksi Leena Lalla .

Fakta

 

Quin Cooper

Syntymävuosi: 1991

Pituus: 197 cm

Paino: 86 kg

Pelipaikka: 3/2

Kasvattajaseura: Crowley’s Ridge College (USA)