Ravakalta tukea maaseudulle – Varoja opintomatkoihin ja hankintoihin

0

Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka on tänä vuonna myöntänyt tukea teemahankkeille. Tukea on tällä kertaa myönnetty viidessä eri teemassa 28 eri hankkeelle. Leader-tukea on myönnetty 123 900 euroa. Hankerahoitusta myönnettiin tavanomaisia Leader-hankkeita pienempiin investointeihin ja kehittämistoimiin.

Teemoina olivat matkat ja retket, kulttuuri ja tapahtumat sekä kestävä kehitys, turvallisuus ja nuorten viihtyvyys. Hankkeita rahoitettiin kaikista Ravakan alueen kunnista: Uudestakaupungista, Laitilasta, Vehmaalta, Mynämäeltä, Pyhärannasta, Eurajoelta ja Raumalta.

Suomen Punaisen Ristin Pyhärannan osasto sai tukea defibrillaattorin eli sydäniskurin hankintaan. Laite tulee päivystävän ensiapuryhmän käyttöön. Vakka-Suomen Latu sai tukea kodan hankintaan ja pystytykseen. Kota tulee Metsälehtoon Uuteenkaupunkiin. Vehmaan vesistöjen hoito- ja suojeluyhdistys sai tukea aurinkopaneelien ja akustojen hankkimiseen. Näillä parannetaan niittoaluksen virranriittävyyttä.

Uusikaupunkilainen Laukojat -75 ry sai varoja jousiammuntaharrastuksen mahdollistamiseksi. Yhdistys hankkii neljä erilaista jousta ja nuolia.

Ravakka mahdollisti myös opintomatkoja. Wasaborgin Hevosurheilijat ry sai tukea, jotta se voi järjestää ratsastajien opintomatkan Wieniin Itävaltaan. Ratsastajat tutustuvat perinteiseen espanjalaiseen ratsastuskouluun. Männäistentori ry sai tukea Skotlantiin järjestettävälle opintomatkalle. Reissulla aiotaan tutustua juurimatkailuun.

Ukipolis Oy sai tukea Itävaltaan suuntautuvalle opintomatkalle. Sinä aikana tutustutaan kulttuurin taiteen, matkailun ja vapaaehtoistoimijoiden yhteistyöhön. Vehmaan yrittäjät saivat tukea Berliinin Uckermarkiin tutustumiseen. Matkalla aiotaan kehittää hallituksen toimintatapoja ja uusia ideoita.

Pyhärantalainen Puhdas Mannervesi ry sai tukea vesistöpäivän järjestämiseen. Tapahtumassa on tarkoitus tuoda esille Mannerveden roolia Pyhärannan ja Pyhämaan merenkulun historiassa.

Wasaborgin Hevosurheilijat ry saivat tukea myös hevosavusteisen toiminnan ryhmille. Ne on tarkoitettu koulukiusatuille lapsille ja nuorille.