Ruokolanjärven soutuveneet poistetaan, jos ilkivalta jatkuu

0
Valitettavan tuttu näky Ruokolanjärvellä. Kaupungin ilmaisia soutuveneitä ei ole laiturissa, mutta ei niitä myöskään näy järvellä.

Ruokolanjärvelle on jälleen tuotu neljä soutuvenettä kaikkien kaupunkilaisten iloksi. Soutuveneiden käyttö on ilmaista.

– Tänä vuonna soutuveet tuotiin järvelle vasta juhannuksen jälkeen, sillä halusimme antaa järvellä pesineelle joutsenparille pesimärauhan, selvitti kaupungin vihertyönjohtaja Juha Hukka.

Soutuveneiden tuomista Ruokolanjärvelle harkittiin pitkään myös toisesta syystä. Veneiden käyttö oli viime kesänä hyvin holtitonta.

– Käytännössä meidän työntekijät joutuivat päivittäin etsimään veneitä ties mistä rantapusikosta ja milloin missäkin kunnossa. Yhdeltä työparilta meni joka päivä pari tuntia siihen että soutuveneet olivat jälleen laitureissa omilla paikoillaan ja siinä kunnossa, että niitä oli turvallista seuraavan soutelijan käyttää. Tämä työpanos oli aina pois muista päivän töistä, selvitti Hukka.

Valitettavasti sama peli näyttä veneiden osalta jatkuvan. Tiistaina iltapäivällä laiturissa näkyi olevan vain yksi vene, vaikka yhtään soutelijaa ei Ruokolanjärvellä näkynyt. Sen sijaan ainakin yksi veneistä löytyi naapurijärveltä.

– Mikäli ilkivalta ja väärinkäytökset jatkuvat, ei meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin poistaa veneet kokonaan käytöstä, painotti Hukka.

Tämä olisi harmi, sillä soutuveneistä on tullut myös paljon positiivista palautetta ja harvassa ovat ne kaupungit joissa voi ilmaiseksi soudella järvellä keskellä kaupunkia.