Sujuvaa suunnistusta Fin5-rastiviikolla

0
Hyvää vauhtia metsässä juokseva Elsa Ankelo pääsee taas kesän normiarkeensa, joka on paitsi kotoista työtä ja treeniä, myös Vakka-Rastin lasten suunnistuskerhon ohjaamista.

Kalannin Elsa Ankelo suunnisti kerrassaan sujuvasti sunnuntaina päättyneellä suurella Fin5-rastiviikolla. Lahden seudulla hän oli ykkönen peräti neljässä osakilpailussa ja näin D20E-sarjan ylivoimainen mestari.

Viiden osakilpailun finaalissa Elsa Ankelo oli osuustulosten kakkonen. Pyhän suoritus oli viikon voiton varmistelua, kun eliittisarjassa metsään ja suppamaastoon mentiin takaa-ajolähdöllä.

– Kiirettä ei ollut ja hyödynsin mahdollisimman paljon polkukiertoja ja varmoja rastinottoja, summasi Elsa yli 23 minuutin voittoon päättyneen viikon.

Fin5-avaus suunnistettiin pitkällä matkalla tiistaina Orimattilassa ja seuraavan päivän jatko oli samassa metsässä keskimatkalla.

Lahdessa juostiin välipäivän jälkeen kaupunkisprintti ja lauantaina kivuttiin Tiirismaan kivisiä rinteitä Hollolassa. Nämä kaikki osakisat MS Parmaa edustava Ankelo myös voitti hienosti.

– Kokonaisuudessaan Fin5-viikko oli osaltani onnistunut hyvän mielen harjoitusviikko. Kisat olivat hyviä ja kovia taitoharjoituksia kohti syksyn SM-kisoja.

D20E-sarjassa kärkikolmikko oli lähes sama koko viikon ajan. Yhteistulosten kakkonen oli Liisa Peltonen Suunta Jyväskylästä ja kolmonen Lydia Mårtenson OK77:sta.

Vakka-Rastista Leo Koistinen suunnisti 11. tilalle H75-sarjassa. Viikon paras sijoitus oli viides tila toisessa osakilpailussa. Sarjan voitti Reijo Haaja Valkeakosken Hakasta.

Fin5 oli Kainuun jälkeen toinen suuri kotimainen rastiviikko, jolle osallistui noin 1500 kilpailijaa ja kolmisensataa kuntoilijaa. Runsasta osanottoa toivotaan myös parin viikon kuluttua Lokalahdella pidettäville Varsinais-Suomen Rastipäiville.

Veijo Viitanen