Työ musiikkifestivaaleilla on arvokas kokemus alan opiskelijalle

0
Senni Hirvonen on itse soittanut viulua kuusivuotiaasta. Kuvassa hän soittaa yhdessä Crusell-viikon tapahtumapaikoista, Vanhassa kirkossa.

Senni Hirvonen on toista vuotta Crusellissa töissä, ja tänä vuonna hän toimii ensimmäistä kertaa mestarikurssien sihteerinä. Kurssisihteerin tehtäviin kuuluu yhteydenpitoa kurssilaisiin ja aikataulutusta. Vaikka työt eivät ole kunnolla vielä alkaneet, on Hirvonen jo innoissaan työmahdollisuudesta.

– Vielä en ole tehnyt muuta kuin lähettänyt infokirjeitä. Uskon, että tämä on varmasti todella hyvä ja mielenkiintoinen kokemus, ja erilainen kuin mitä on aikaisemmin tullut tehtyä, Hirvonen pohtii.

Hirvonen soittaa itse viulua, ja aloittaa syksyllä musiikkipedagogiikan opinnot Turun Ammattikorkeakoulussa. Koska Hirvosen unelma on tulla viulunsoiton opettajaksi, hän uskoo kurssisihteerin työn olevan erinomainen mahdollisuus oppia ja nähdä opetusta ulkopuolelta.

– Etenkin on hienoa olla juuri opettajien kanssa tekemisissä ja päästä seuraamaan miten kurssinopettajat toimivat. Olen myös itse ollut joskus mestarikursseilla, niin on kiva päästä näkemään prosessia sen takana.

Itse hän kertoo olleensa mestarikursseilla Ranskassa, jossa vietetään vastaavanlaista festivaalia jousisoittimilla.

Opiskelijaa kiinnostaa työkokemuksen lisäksi itse festivaali, sillä hänellä on sieltä paljon muistoja. Hirvonen kertoo käyneensä erityisesti lyhtyjen yössä nuorena. Nykyään häntä kiinnostaa myös klassinen musiikki enemmän kuin ennen, mikä on saanut hänet todella arvostamaan koko Crusell-viikkoa.

– Erityisesti viime vuosina, kun olen kiinnostunut klassisesta musiikista enemmän, niin konsertit ovat olleet todella hienoja. On hienoa, että Uudessakaupungissa järjestetään klassisen musiikin konsertteja. Niistä on kyllä hyviä kokemuksia.

Hän toivoo itsekin ehtivänsä katsomaan joitakin esityksiä, kuten Waltteri Torikan Mozart ja Mahler .

Iines Toivonen