Ugin päivystyksessä normaali tilanne

0
Päivystys on avoinna Uudessakaupungissa myös kesällä joka päivä.

Uudenkaupungin Sanomat uutisoi viime lauantain lehdessä Tyks Akuutin Turun päivystyksen ruuhkautumisesta. Jutusta sai virheellisen käsityksen, että Uudenkaupungin päivystys ei olisi auki kesällä. Kaikkea päivystystoimintaa ei ole kuitenkaan keskitetty kesälläkään Turkuun, vaan Tyks Akuutin Uudenkaupungin lähisairaalan päivystys on kesän avoinna joka päivä kello 8–20.

Osastonhoitaja Nina Sajo kertoo, että potilaskäyntejä on ollut Uudenkaupungin päivystyksessä edellisten kesäkausien tapaan vaihtelevasti.

– Ajoittain on ollut ruuhkaa, mutta odotusajat eivät ole olleet kestämättömiä. Sijaisia on saatu riittävästi normaalin toiminnan pyörittämiseen.

Turun päivystyksen ruuhkat ovat heijastuneet myös Uuteenkaupunkiin. Tyks Akuutin päivystyksen ylilääkäri Juha Peltonen kertoo, että kun Turussa on ollut jatkohoitopaikoista pulaa, potilaita on sijoitettu jatkohoitoon myös Vakka-Suomen sairaalan tiloihin.
– Vakka-Suomi on hyvin kortensa kantanut kekoon, hän kehuu.
Tyks Akuutti piti maanantaina jälleen jatkohoitopaikkojen tilanteesta palaverin, johon osallistui myös edustaja Uudestakaupungista. Peltosen mukaan Uudessakaupungissa vuodeosastopaikat ovat vetäneet hyvin. Tilanne on parempi kuin muualla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella.

 

Huom. Lisätty kello 12.29 Peltosen osuus.