Uki tarjoilee musiikkimakeisia

0

Jos kesän nautintoja mitataan musiikkitapahtumilla, Uudessakaupungissa on alkamassa kesän paras viikko. Karjurock ja Crusell-viikko tuovat kaupunkiin musiikkimakeisia.

Karjurock käynnistyi jo eilen Lokalahdella perhepäivällä. Päivän tähti oli tubettaja Pinkku Pinsku, joka yksi Suomen tunnetuimpia tubettajia. Musiikillista antia päivään toi Portion Boys. Tänään torstaina Karjurock rävähtää hevimmin käyntiin, kun lavalle nousevat muun muassa Uriah Heep, Lordi ja Klamydia. Perjantaina Lokalahdella tarjoillaan poppia ja estradilla nähdään muun muassa Sanni ja JVG. Lauantain herkkuina ovat Status Quo, Haloo Helsinki ja Neljä Ruusua.

Crusell-viikko alkaa lauantaina avauspuhalluksella torilla, jossa kuullaan Jukka Perkon, Teemu Viinikaisen ja Jarmo Saaren säveliä. Päivän puhalluksia on jälleen tuttuun tapaan joka päivä torilla puolilta päivin sunnuntaita lukuunottamatta. Nämä maksuttomat musiikkielämykset antavat jokaiselle mahdollisuuden nauttia Crusell-viikosta. Myös odotettu Lyhtyjen yö katetaan Vallinmäelle jälleen ensi viikon torstaina. Tänä vuonna Lyhtyjen yö tarjoilee countria, jazzia ja kevyttä klassista. Luvassa on siis leppoisan mukava ilta.

Crusell-viikon ohjelma-anti on tänä vuonna poikkeuksellisen kiinnostava. Konserttisarja esittelee muun muassa iloista 1920-lukua sekä sen jälkeistä natsien valtakautta. Crusell-viikon taiteellinen johtaja Olli Leppäniemi kertoi lehdistötilaisuudessa, että hän halusi nostaa esille Kolmannen valtakunnan aikana kiellettyjen listalle joutuneita säveltäjiä.

Yleisöä on kiinnostanut erityisesti Berlin by night -kabaree, jonka kahden konsertin liput olivat jo kertaalleen loppuunmyyty. Kun konsertti jouduttiin siirtämään Janhuan kasarmilta kulttuurikeskus Cruselliin, yleisölle avautui lisää paikkoja.

Crusell-viikon ohjelmistossa on kuitenkin paljon muitakin helmiä.

Teija Uitto