Ukrainalainen kansantanssiyhtye Volyn esiintyy Crusellissa

0

Ukrainalainen kansantanssiyhtye Volyn perustettiin vuonna 1978 Lutskin kaupungissa Luoteis-Ukrainassa. Yhtyeen monipuolisen ohjelmiston perustana on sekä uusi että perinteinen kansantanssi Ukrainan eri alueilta, kuten läntisiltä Bukovinan ja Volynian seuduilta sekä keskisiltä ja itäisiltä seuduilta Slobodasta ja kasakka-alueilta.

Historiansa aikana yhtye on konsertoinut yli 3 500 kertaa Ukrainassa ja sen ulkopuolella kuten Kanadassa, Yhdysvalloissa, Kreikassa, Italiassa, Belgiassa, Ranskassa ja Saksassa – ja tänä heinäkuussa myös Suomessa. Volyn tuo Suomen keskikesään tanssin riemua ja perinteistä kumpuavaa uskoa rauhalliseen tulevaisuuteen.

Konserttiohjelmassa on mukana kuusi taiteilijaa. Värikkään lisän tanssiohjelmaan tuo laulaja Nadija Pylyp , jonka esiintymistaito, upea ääni ja taiteellinen lahjakkuus saavat kuulijat haltioihinsa aitoudellaan. Yhtyeen koreografi on Valeri Smyrnov .

Kansantanssiyhtye Volyn esiintyy Uudenkaupungin Kulttuurikeskus Crusellissa (Kullervontie 11A) lauantaina 16. heinäkuuta kello 15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.