Viime lauantai oli kesän sateisin päivä

0
Tummat sadepilvet peittivät yötaivaan Pitkäluodossa viime torstaina.

Viime viikon lauantai oli kesän toistaiseksi sateisin päivä Uudessakaupungissa. Ilmatieteenlaitoksen Itätullin mittauspisteen mukaan vettä satoi 16.7. yhteensä 26,5 milliä.

Melko kuivan kesäkuun jälkeen heinäkuu on ollut epävakainen. Sadepäiviä on ollut jo kahdeksan, vaikka kuukautta on vielä jäljellä. Yhteensä vettä on satanut 65,3 milliä, kun kesäkuussa lukema oli vain 20,3.

Kustavin Isossakarissa satoi kesäkuussa 19,5 milliä ja heinäkuussa on tullut tähän mennessä 49,4 milliä.

Uudenkaupungin mittauspisteellä ei mitata lämpötiloja, mutta Isonkarin pisteellä on otettu talteen päivän ylimpiä lukemia. Siellä vuoden toistaiseksi lämpimin päivä on ollut 30.6., jolloin lämpötila kohosi 28 asteeseen. Helleraja ylitettiin viitenä peräkkäisenä päivänä 26.–30.6. Heinäkuun lämpimin päivä ennen tätä viikkoa oli 13.7., jolloin oli 23,3 astetta.

Lähiseudun mittauspisteistä Turun Artukaisissa satoi kesäkuussa 20,9 milliä ja heinäkuussa on satanut 47,6 milliä.

Hellepäiviä Artukaisissa on ollut jo kaksitoista. Kuumin päivä oli 28.6., jolloin 31,6 astetta. Yli 30 asteeseen lämpötila nousi viitenä peräkkäisenä päivänä 26.–30.6. Yli 25,1 asteen hellepäiviä oli peräkkäin peräti kymmenen 25.–4.7. välisenä aikana.