Volter Kilven elämäkerta julkaistaan

0
Volter Kilpi -viikko kerää aina paljon väkeä Kustaviin. Avajaistilaisuudet järjestetään Tuulentuvalla, joka on perinteisesti tupaten täynnä ihmisiä.

Kirjailija Volter Kilve n elämäkertateos julkaistaan Kustavin Volter Kilpi -viikon avajaisiltana. Laura Kokon kirjoittama elämäkerta rikastaa kuvaa kirjailijasta, joka on yksi suomalaisen kirjallisuuden suurista klassikoista. Teos julkaistaan 13. heinäkuuta.

Volter Kilven (1874–1939) teos Alastalon salissa on nimetty Suomen parhaaksi romaaniksi, mutta millainen ihminen oli kirjailija itse? Kotiseutunsa Kustavin merellistä arkea kuvannut Kilpi oli rakkauteen uskova saaristolaiskirjailija, joka sanojensa mukaan eli merkillisen elämän.

Kokon kirjoittama elämäkerta kertoo Kilven elämästä kirjailijana ja kuvailee myös hänen vähälle huomiolle jäänyttä kirjastouraansa sekä yhteiskunnallisia pyrkimyksiään.

Suomalaisen kirjallisuuden klassikoksi nousseen Saaristosarjan takaa paljastuu lempeä perheenisä, joka kamppaili koko ikänsä ansiotyön ja kirjoittamisen ristipaineessa.

– Kilvestä toistaiseksi muodostettu kuva on jäänyt yksipuoliseksi. Hän oli dynaaminen kirjailija, aktiivinen toimija ja syvästi humaani, lämmin ihminen, Kokko kuvailee.

Laura Kokko on kulttuurihistorioitsija ja viulisti, joka on toiminut Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon taiteellisena johtajana vuosina 2010–2013.