Aikalisä Liljarannan kerrostalohankkeelle – Ennakkomarkkinointi keskeytetään vähäisen kysynnän takia

0
Liljarannan kerrostalohanke etenee. Havainnekuva näyttää, kuinka talo sijoittuu tontille.

Liljalaaksonkadun ja Rantakadun kulmaan suunnitellulle Liljarannan kerrostalohankkeelle otetaan aikalisä. Tontille on kaavailtu kuusikerroksista asuinkerrostaloa, jolle myönnettiin maaliskuussa rakennuslupa.

Lehto Asuntojen hankepäällikkö Tomi Rumpusen mukaan 50:stä asunnosta on tällä hetkellä varattu 18.

– Asuntoja on nyt markkinoitu aika pitkään, eikä varauksia ole tullut ensimmäisen kuukauden jälkeen oikeastaan ollenkaan. Laitoimme viime viikon keskiviikkona asuntojen varaajille tiedon, että asuntojen ennakkomarkkinointi keskeytetään toistaiseksi, Rumpunen kertoo.

Rumpunen kuitenkin korostaa, että hanketta ei olla hautaamassa. Oikea termi on aikalisän ottaminen, jonka aikana Rumpusen mukaan varmistetaan se, että hanke voidaan käynnistää mahdollisimman pian.

– Etsimme siis taustalla isompaa ostajaa asunnoille. Kyseessä voisi olla esimerkiksi sijoittajat, jotka ostaisivat useampia asuntoja ja laittaisivat ne vuokralle, koska Uudessakaupungissahan on yhä pulaa vuokra-asunnoista. Luotamme yhä siihen, että isommat asunnot menevät joka tapauksessa kaupaksi omistusasunnoiksi, Rumpunen lisää.

Yleisesti rakennusalalla lähdetään siitä, että kerrostalojen asunnoista pitäisi olla varattuna vähintään puolet, ennen kuin kiinteistöä aletaan rakentaa. Tähän myös Lehto Asunnot pyrkivät.

– Tarpeeksi korkealla varausasteella varmistaisimme hankkeen kannattavuuden. Olemme siis tilanteessa, jossa taustatyöllä pyrimme lukitsemaan ostajat mahdollisimman isolle osalle asuntoja, Rumpunen sanoo.

Vielä maaliskuussa Liljarannan kerrostalo-osakeyhtiön asunnoista oli vapaana enää 11, mutta hankkeen suurin ostaja vetäytyi ja varausmäärä laski noin 20 asuntoon. Kysytyimpiä ovat olleet meren suuntaan avautuvat asunnot, alemman kerroksen yksiöt ja länteen avautuvat kaksiot. Osaan asuinnoista oli useamman kiinnostuneen jono.

Keväällä suunnitelmissa oli, että rakentaminen olisi alkanut toukokuussa ja asunnot olisivat valmistuneet ensi kesäksi.

– Muutos kävi keväällä nopeasti, kun epävarmuus maailmalla kasvoi. Sen jälkeen myös rakentamisen kustannukset nousivat ja asuntojen kysyntä laski. Nämä ovat niitä syitä, miksi otamme hankkeeseen nyt aikalisän.

– Meille on kuitenkin tärkeää, että saamme talon jollakin aikavälillä toteutettua. Hanke siis etenee vielä, vaikkeivät asunnot enää olekaan julkisesti markkinoinnissa, Rumpunen korostaa.