Ammattilaisuran ensiaskeleet Uudessakaupungissa – Grant Audu ja Nick Stampley saapuivat Korihaiden vahvuuteen

0
Grant Audu ja Nick Stampley ottivat ensituntemuksensa Pohitullin koreihin tiistaiaamulla.

Korisliiga-kauden alkuun on enää aikaa tasan kuukausi, joten joukkueiden ulkomaalaisvahvistukset alkavat pikkuhiljaa saapua Suomeen. Näin myös tapahtuu Korihaissa, sillä maanantaina toiminnanjohtaja Casper Santanen ja päävalmentaja Tero Vasell kävivät Helsingistä hakemassa mieluista lentopostia.

Mukaan Uuteenkaupunkiin lähti kanadalainen Grant Audu ja yhdysvaltalainen Nick Stampley. Quin Cooperin piti saapua myös maanantaina, mutta pienten epäselvyyksien takia hän joutui jäämään päiväksi Chicagoon. Tämän jutun ilmestyessä Cooper on jo saapunut kaupunkiin.

Neljäs vahvistus, kanadalainen Prince Oduro, saapuu näillä näkymin Suomeen 6. syyskuuta.

Pelurit saapuivat yhdessä Suomeen Chicagon lennolla, mutta kummatkin tulivat Chicagoon omia reittejä pitkin. Lentoaikaa tuli molemmille rapiat kymmenen tuntia. Väsymyksestä ja jet lagista huolimatta Audu ja Stampley kirmasivat Pohitullin parketilla heti tiistaiaamuna muun joukkueen mukana.

– Kaikki on vähän vielä uutta. En ymmärrä mitään suomalaisia tekstejä tai puhetta, mutta matkalla lentoasemalta tänne ympäristö näytti vähän samalta kuin kotona, Ontarion provinssista kotoisin oleva Audu kertoi.

– Pieni ja kaunis kaupunki, joka tuntuu rauhalliselta yhteisöltä, joten nautin tästä.

Alkujaan Miamista kotoisin olevalle Stampleylle sen sijaan pienen kaupungin meno voi aluksi aiheuttaa pienen kulttuurishokin, mutta hänkin kertoi arvostavansa rauhallista ympäristöä.

– On täällä kuitenkin kylmä, Floridan ilmastoon tottunut Stampley totesi sen yleisen amerikkalaisten kliseen.

Kaksikko on ensimmäistä kertaa eläessään Euroopassa ja yleiset tiedot Suomesta ovat varsin vähäiset. Stampley kuitenkin tiesi Suomen olevan saunojen luvattu maa. Molemmilta löytyy vanhoja pelikavereita, jotka ovat aiemmin pelanneet Korisliigassa, joten tietoa liigasta on tullut heidän kauttaan.

– Tunnen viime kaudella Kotkassa pelanneen Jahvon Blairin ja hän kertoi Korisliigan olevan kovatasoinen sarja, jossa pelaajat sekä myös fanit ottavat pelit tosissaan, Audu kertoi.

Stampley puolestaan on jutellut Nokialla ja Kauhajoella pelanneen Juan Davis Jr:n kanssa, joka myös pelasi samassa yliopistossa Stampleyn kanssa.

Päävalmentaja Vasell on kuvaillut Audua kovaksi korille ajajaksi ja Stampleyä työhevoseksi. Kumpikin peluri yhtyy päävalmentajan luonnehdintaan.

– Ajan kovaa korille ja vedän puolustuksen itseeni, jotta kaarella olisi enemmän heittotilaa muille. Puolustan kovaa pallollista ja yritän mahdollisimman monipuolisesti auttaa joukkuetta, Audu vakuutti.

– Tuon puolestaan energiaa joukkueelleni ja teen pelikavereistani parempia, Stampley lupaili.

Ensimmäistä ammattilaiskauttaan aloittavalle kaksikolle nykyinen tilanne on unelmien täyttymys, kun he saavat opiskelujen jälkeen pelata koripalloa ammatikseen. Ammattilaisena olo tuo myös velvollisuuksia, jotka Audu sekä Stampley ymmärtävät.

– Meidän täytyy tehdä tyytyväisiksi ne ihmiset, jotka ovat tukeneet meitä sekä mahdollistaneet meille ammattilaiskoripalloilijan elämän, kaksikko päätti.