Crusell-viikolta hieno suoritus

0

Crusell-viikko täytti kaupungin konserteilla viime viikolla. Tapahtuma on ollut aina hieno, mutta tällä kertaa Crusell-viikko oli todella huikea.

Taiteellinen johtaja Olli Leppäniemi oli valinnut viikolle hyvin kunnianhimoisen, koskettavan ja ajankohtaisenkin teeman. Konsertit kävivät vuoropuhelua keskenään. Osa esitteli iloista 20-lukua Weimarin tasavallassa Saksassa ja osa sen jälkeistä natsi-ideologian synkeää kautta. Teema näkyi konserteissa vahvasti.

Konserttiohjelmistossa näkyi myös uudistumista ja vapautuneisuutta. Yleisö otti tämän hyvin vastaan. Berlin by Night – Cabaret veti kaksi kertaa kulttuurikeskus Crusellin salin täyteen väkeä. Kabaree myös lunasti yleisön odotukset: esitys oli riemukasta musiikillista iloittelua, kuplivaa hauskuutta ja jopa eroottisesti latautunut.

Crusell-viikko on saanut yleisöltä paljon kiitosta – ja ansiosta. Viikko onnistui hienosti ja kaupungissa liikkui myös paljon kulttuurikuluttajia. Erityisen kiitoksen järjestäjät ansaitsevat siitä, että maksutonta ohjelmaa oli paljon ja myös ilmaiskonsertit olivat korkeatasoisia.

Kun kesän ohjelmatarjontaa vertailee, alkaakin olla niin, että kuulijat pääsevät edullisemmin nauttimaan klassisesta musiikista kuin pop- ja iskelmätähtien festarikeikoista. Se mitä yleisesti pidetään elitistisenä, ei sitä ainakaan rahassa mitattuna ole.

Crusell-viikon historiassa on tapahtumassa iso käänne. Tähän asti Crusell-viikon toiminnanjohtajana on toiminut aina kaupungin kulttuuripalveluista vastaava päällikkö. Eilen seura julkisti Elina Aho-Kuusaman valinnan ensimmäiseksi toiminnanjohtajaksi, jonka seura palkkaa itse. Muutos lupaa hyvää, että Crusell-viikko kasvaa entisestään. Tapahtuma ansaitseekin yhä isomman näkyvyyden Suomen musiikkitapahtumien kartalla.

Teija Uitto