Kalannin vanhainkodin laitoshoito lopetetaan – Tilalle perustetaan tilapäishoitoa tarjoava Suvelakoti

0
Kalannin vanhainkoti on toiminut kotina ja hoitopaikkana dementoivaa sairautta sairastaville iäkkäille uusikaupunkilaisille, jotka eivät ole tulleet enää toimeen kotioloissaan.

Kalannin vanhainkodin laitoshoidon toiminta päättyy 2. lokakuuta. Sen jälkeen yksikössä käynnistyy tehostetun palveluasumisen tilapäishoito. Tilapäishoitoyksikön nimeksi on valittu Suvelakoti.

Tilapäishoidon paikkoja olisi korkeintaan 18. Suvelakodin henkilöstönä toimii aikaisempi Kalannin vanhainkodin henkilöstö. Päätöksen muutoksesta teki torstaina kokoontunut sosiaalilautakunta.

Kalannin vanhainkodin toiminta on ollut tilapäisesti keskeytettynä huhtikuusta alkaen. Syynä keskeytykseen on ollut vaikea henkilöstötilanne. Vanhainkodin toiminta ja henkilöstö on ollut siirrettynä muihin yksiköihin.

Keskeytyksen alkaessa Kalannin vanhainkodissa oli 8 asukasta pitkäaikaisen laitoshoidon paikoilla ja 10 paikkaa oli kohdennettu omaishoidettavien tilapäishoitoon. Pitkäaikaispaikkojen asukkaat siirrettiin Merituulikotiin ja Kalannin palvelukeskukseen. Tilapäishoito siirtyi pääasiassa arviointi- ja kuntoutusosasto Kuunariin.