Kantatie 43:lle alempi nopeusrajoitus

0
Kantatie 43:n piennar on kapea. Myös tien reunalla oleva heräteraita voi olla pyöräilijälle riski.

Varsinais-Suomen Ely-keskus on päättänyt alentaa nopeusrajoitusta kantatie 43:lla Kodjalan ja Kalannin välillä. Nopeusrajoitusta muutetaan 100 km/h:sta 80 km/h:een.

Ely-keskus perustelee muutosta jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuudella.

– Nopeusrajoitus alennetaan puutteellisen näkemän sekä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuuden vuoksi. Näkemävaatimukset eivät täyty 100 km/h:n nopeudella. Tien pientareet ovat erittäin kapeat ja reunaviivoissa täristävät jyrsinnät, Ely-keskus toteaa päätöksessään.

Alempi nopeusrajoitus otetaan käyttöön heti, kun liikennemerkit ehditään vaihtaa.

Ely-keskus perustaa päätöksensä kahdelle maastokäynnille paikan päällä. Ely-keskuksen virkamiehet ovat tutustuneet Kodjalan ja Kalannin väliseen tieosuuteen 28.7. sekä 23.8.

Kantatie 43:lla tapahtui heinäkuun loppupuolella kuorma-auton ja polkupyöräilijän välinen liikenneonnettomuus, joka johti pyöräilijän menehtymiseen. Tietä käyttävät kalantilaiset ja laitilalaiset pyöräilijät järjestivät elokuun puolivälissä mielenilmauksen kantatie 43:lla kevyenliikenteen väylän saamiseksi Kodjalan ja Kalannin välille. Mielenilmaukseen osallistui noin 150 pyöräilijää.

Kantatiellä 43 Kalannin ja Kodjalan välillä olevien täristävien keski- ja reunaviivojen kokeiluhanke on tarkoitus päättää siinä vaiheessa, kun tie päällystetään uudelleen. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan pystytä arvioimaan uudelleen päällystämisen aikataulua. Tien kunnon puolesta tietä ei ole tarvetta päällystää vielä muutamaan vuoteen. Tien päällyste on kuitenkin Sirppujoen sillan kohdalla epätasainen ja huonossa kunnossa. Sirppujoen sillan kansi tullaankin päällystämään uudelleen lähiaikoina.

Ely-keskus neuvottelee tien liikenneturvallisuudesta ja turvallisuuden parantamisesta sekä Kalanti – Kodjala -välille suunnitellun uuden jalankulku- ja pyörätien toteuttamismahdollisuuksista Uudenkaupungin ja Laitilan kaupunkien kanssa myöhemmin syksyllä.