Kaupunki asetti vesiliikelaitoksen peruspääomalle koron

0

Uudenkaupungin Veden peruspääoman korkoa on tarkistettu. Kaupungin alla toimiva vesiliikelaitos on perustettu vuonna 2008 ja kaupunki on silloin antanut sille peruspääomaksi 6,8 miljoonaa euroa.

Peruspääoman korolle ei ole asetettu minimitasoa, joten liikelaitos ei ole negatiivisen euribor-koron aikana maksanut kaupungille korvausta. Nyt euriborit ovat kuitenkin nousseet, joten kaupunki haluaa asettaa korolle kohtuullisen minimitason, jotta peruspääomasta olisi mahdollista jatkossa saada korvausta.

Kaupunginvaltuusto päätti maanantaina, että Uudenkaupungin Vesi -liikelaitos maksaa ensi vuoden alusta lähtien 12 kuukauden euriboria vastaavan korona. Korko on kuitenkin aina vähintään kaksi prosenttia eli 136 000 euroa vuodessa.

Kaupungin vesihuollosta kerrotaan, että kaikki sen tulot kerätään asiakkailta eli myös uusi 136 000 euron lasku tulee vedenkäyttäjien maksettavaksi.