Kaupunki kilpailuttaa työterveyshuollon

0

Uudenkaupungin kaupunki kilpailuttaa työntekijöittensä työterveyshuollon. Ilmoitus asiasta on julkaistu julkisissa hankinnoissa elokuun alussa ja tällä viikolla toisen kerran. Henkilöstön työterveyshuollosta vastaa tällä hetkellä Uudenkaupungin terveyskeskuksen työterveyshuolto.

Työterveyshuollon järjestämisvastuu siirtyy kunnilta hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen. Hyvinvointialue voi tuottaa jatkossakin työterveyshuoltopalvelua Uudenkaupungin terveyskeskuksessa. Palvelut ovat kuitenkin ainoastaan lakisääteistä työterveyshuoltoa. Tarjotakseen nykytasoa vastaavat työterveyshuollon palvelut henkilöstölleen, pitää kaupungin järjestää työterveyshuolto 1.1.2023 alkaen uudella tavalla.

Kaupungin palveluksessa on 1.1.2023 alkaen henkilöstöä arviolta 600 henkilöä sisältäen sekä vakituiset että määräaikaiset palvelussuhteet. Vakituista henkilökuntaa on arviolta 450 henkilöä. Työterveyshuolto kilpailutetaan kolmen vuoden määräajaksi.