Kesäkaupungista myös työpaikka – Elina Aho-Kuusama on valittu Crusell-viikon uudeksi toiminnanjohtajaksi

0
Elina Aho-Kuusama aloittaa työt Crusell-viikon toiminnanjohtajana syyskuussa.

Crusell-viikon uutena toiminnanjohtajana aloittaa syyskuussa musiikin maisteri ja arts manager Elina Aho-Kuusama . Uusikaupunki ja Crusell-viikko ovat Tampereella asuvalle Aho-Kuusamalle hyvinkin tuttuja, sillä hän on on ollut Uudessakaupungissa vapaa-ajanasukkaana jo parikymmentä vuotta.

– Korona-aikana meille kävi, kuten monille muillekin, että siirryimme tekemään etätöitä kakkoskotiin. Mies siirsi yritystoimintansakin kokonaan Uuteenkaupunkiin, Aho-Kuusama kertoo.

Crusell-viikko on käynyt tutuksi Aho-Kuusamalle vuosikymmenien aikana, mutta vasta viime viikolla hän pystyi irrottautumaan muista tekemisistään kokonaan Uuteenkaupunkiin ja Crusell-viikolle.

Aho-Kuusama sanoo, että kansainvälinen Crusell-viikko teki häneen suuren vaikutuksen.

– Olen seurannut Crusell-viikkoa ja kun toiminnanjohtajan paikka tuli hakuun, kiinnostuin siitä heti. Viime viikolla huomasin, kuinka antaumuksellisesti viikkoa järjestetään. On hienoa päästä tällaiseen mukaan, hän kehuu.

Crusell-viikko saa toiminnanjohtajaksi monitaitoisen ja toimeen tarttuvan naisen. Aho-Kuusamalla on kokemusta useista kulttuurituotannoista. Hän on toiminut myös Tampere filharmonian apulaisintendenttinä sekä Helsingin Barokkiorkesterin toiminnanjohtajana. Hän kuuluu myös Vokaaliyhtye Lumous-kokoonpanoon. Yhtye tunnetaan keskiajan ja renessanssin värikkäästä musiikista.

– Aktiivimuusikko olen siis itsekin, mutta eri musiikin genressä kuin Crusell-viikko.

Toiminnanjohtajan sopimus on ympärivuotinen, mutta osa-aikainen. Aho-Kuusama on tähän ratkaisuun tyytyväinen, näin hän voi jatkaa edelleen oman yhtyeensä kanssa keikkailua.

Aikaa jää myös ”kasvavalle” perheelle. Lapset ja lapsenlapset asuvat Tampereella. Nyt elämä keikahtaa vain niin, että kun aiemmin viikot menivät Tampereella ja viikonloput Uudessakaupungissa, nyt suunta vaihtuu.

– Lujaa vauhtia olemme menossa siihen, että Uudestakaupungista tuleekin ykköskoti, Aho-Kuusama hymähtää.

Crusell-viikon taiteellisena johtajana jatkaa klarinetisti Olli Leppäniemi.

Uudenkaupungin kulttuuripalveluista vastaava Petri Hatakka on toiminut Crusell-viikon toiminnanjohtajana vuodesta 2018. Kaupunki päätti keväällä, että toiminnanjohtajan tehtävät siirtyvät vuoden lopussa kokonaan Crusell-seuralle.

Hatakka sanoo, että hänen roolinsa on jatkossa keskittyä kaupungin kulttuurikenttään ja tarjota apuaan Crusell-seuralle lähinnä paikkajärjestelyissä. Crusell-seura ottaa viikon järjestelyistä siis täysvastuun.