Kovatasoinen frisbeegolfkisa järjestetään viikonloppuna Kalannissa

0
Kalannin Green Disc Golf -radalla järjestetään viikonloppuna kovatasoinen Metaplan Open 2022 -kisa.

Reilu vuoden auki olleella Kalannin Sahantiellä sijaitsevalla frisbeegolfradalla kilpaillaan viikonloppuna radan kovatasoisin frisbeegolfkisa. Metaplan Open 2022 -kilpailu järjestetään rataa ylläpitävän Green Disc Golf Oy:n, Metaplan Oy:n sekä KiekkoKingi Disc golf ry:n yhteistyönä.

– Kilpailusta olisi tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne, mitä me kehitetään eteenpäin ja koitetaan saada kisassa vuosivuodelta isompi, Green Disc Golfin Teemu Salomaa suunnittelee.

Kilpailu on frisbeegolfin kansainvälisen kattojärjestö PDGA:n alainen kisa, jossa on avoin luokka miehille ja naisille sekä PDGA-ratingiin perustuva MA2-amatööriluokka. Lauantaina sekä sunnuntaina järjestettävässä kilpailussa pelaajat kiertävät kahteen kertaan 18-väyläisen radan par-tuloksen ollessa 62. Lähdöt tapahtuvat aamulla kello yhdeksältä.

Kilpailuun on näillä näkymin osallistumassa n. 120 kilpailijaa. Salomaa on mielissään siitä, että mukana on myös frisbeegolfin SM-kisoissa meritoituneita heittäjiä, jotka nostavat kilpailun tasoa.

– EM-mitalisti Joona Heinänen, junioreiden Euroopan mestari Daniel Davidsson ja Topias Jokinen ovat ainakin sellaisia nimiä, jotka suomalaista frisbeegolfia seuraava tietää.

Osallistumismaksuista 70 prosenttia jaetaan palkintoihin, mutta yhteistyökumppaneiden ansiosta miesten sarjan kolmelle parhaalle sekä naisten sarjan voittajalle on luvassa lisäpalkintorahaa 3 000 euron edestä.

– Voittajat tulevat nettoamaan sellaiset summat, että rahallisesti kisa on suurin piirtein viiden kovimman kisan joukossa Suomessa.

Salomaa toivoo, että kovatasoinen kisa saisi houkuteltua viikonloppuna katsojia väylien varteen ja kisakeskukseen. Paikalla on frisbeegolftarvikkeita myyvä myymäläauto sekä kahvio katsojia varten.

– Tapahtuma on katsojille ilmainen, joten paikalle saa tulla ihan milloin vain, koska kisa on käynnissä aamusta iltaan. Paikoitusmahdollisuudet ovat rajalliset, joten katsojien on syytä varautua jättämään auto vähän kauemmaksi Sahantien varrelle, Salomaa huomauttaa.