Liha tirisi ja musiikki raikasi

0
Sami Jalonen oli yksi tapahtuman järjestäjistä. Tarkoitus olisi, että vuoden päästä taas grillaillaan Nopperlassa.

Lokalahden Nopperlan tilalla järjestettiin viime viikonloppuna kautta aikain ensimmäinen Big Feast BBQ -festivaali. Alueella oli tarjolla herkullista, aidolla tulella valmistettua ruokaa juomineen sekä paikallisten tuottajien tuotteita.

Palanpaineeksi oli tarjolla menevää musiikkia. Kahden päivän antiin kuuluivat myös erilaiset kisat ja kurssit. Myös näytteilleasettajia oli paikalla.

Lapsillekin löytyi oma paikka ja kaikki halukkaat pääsivät hakemaan vilvoitusta saunasta sekä läheisen lammen uimapaikalta.

Sunnuntaina jututettavaksi löytyi oman määritelmänsä mukaan monialamies Sami Jalonen .

– Nyt roolina on ollut yksi tämän festivaalin pääjärjestäjistä. Yrityksemme BBQ Import Group yhdessä Nopperlan tilan kanssa järjestää nyt ensimmäistä kertaa tällaisen tapahtuman, Jalonen kertoi.

– Tähän liittyy myös kansainvälinen Kansas City Barbeque Societyn grillauskilpailu. Siihen liittyen täällä on ollut yhdeksän joukkuetta kilpailemasta. Joukkueet ovat Suomesta, Virosta ja Ruotsista. Suomessa on vain kerran ennen järjestetty vastaavanlainen kisa.

Lauantaina paikalla arvioitiin käyneen viitisensataa henkeä.

– Ihan hyvä määrä ensimmäistä kertaa järjestetyksi tapahtumaksi. Tässä lähialueella on kuitenkin isompia ja tunnetumpia festareita. Meillä on hieman erilainen tapahtuma, Jalonen jutteli.

Sunnuntai oli Jalosen mukaan vähän rauhallisempi päivä.

– Keli on ollut todella lämmin.

Terassilta raikuivat haastattelua tehtäessä elvismäisen Sam Ranierin soitto ja laulu. Väki sai kuultavakseen totta kai Elvistä, mutta myös esimerkiksi Bruce Springsteenin lauluja sekä kantria tyyliin Kris Kristofferson ja Johnny Cash.

– Meillä on ollut täällä esiintymässä myös Julie Blue, High Oktaine ja kantribändi Kinos, luetteli Jalonen.

Paikan päältä löytyi myös loimulohta valmistanut Noitakokki. Siis mikä?

– Ruovedellä järjestettiin vuonna 2016 sellainen Noitakokki-kilpailu vuosittain järjestettävien Noitakäräjien ohessa. Ruovedellä kun on poltettu Suomen viimeinen noita. Työnantaja ilmoitti minut kisaan lupaa kysymättä. Menin sinne vähän käärmeissäni, mutta satuin voittamaan, selitti Noitakokki alias Petri Ristimäki .

Noitakokki kehui Nopperlaa mahtavimmaksi paikaksi, missä hän on ikinä ollut loimuttamassa.

– Valitettavan vähän porukka nyt on ollut liikkeellä. Markkinoinnissa taitaa olla vielä vähän kehitettävää. Mutta eka kerta on aina eka kerta. Mutta jos Sami Jalonen kysyy vuoden päästä taas mukaan, niin kyllä varmasti tulen.

Lupaako Sami Jalonen, että Big Feast BBQ -festivaalista tulee perinne?

– Ajatus on ollut, että järjestettäisiin joka vuosi. Pitää laittaa vaan sanaa kiirimään. Selkeästi näkyisi olleen tällaiselle tilaisuudelle tarvetta, Jalonen vastasi.

– Puitteet täällä Nopperlan tilalla sopivat tähän kuin nenä päähän. Tällainen farmihenkinen atmosfääri.

Ari Anteroinen