Luistelukausi on avattu

0
Jää-Kotkien taitoluistelijat Anni Peltomäki (edessä), Aada Peltomäki ja Alisa ja Miisa Lähtinen ovat valmiina uuteen kauteen. Taustalla valmentajat Silja Tuominen ja Emilia Nurmi.

Jäähallilla näkee jälleen iloisia ilmeitä, kun ”jääkausi” on avattu. Jää-Kotkien taitoluistelijat suuntasivat ensimmäistä kertaa jäälle tiistaina.

Taitoluistelujaoston puheenjohtaja Johanna Uurasmaa ja Marja Peltomäki kertovat, että UJK:lla on yhteensä noin 40 taitoluistelijaa kilpa- ja harrasteryhmissä sekä luistelukouluissa.

– Pääpaino meillä on harrasteryhmissä, Peltomäki selventää.

– Kilpapuolelle siirtyi harrastepuolelta uusia, jotka halusivat jatkaa edelleen, kertoo Uurasmaa.

Peltomäen tyttäret Aada ja Anni ovat odottaneet jo pitkään harjoitusten alkua. Kavereita ja valmentajia on ollut ikävä.

Tytöillä on menossa jo viides vuosi lajin parissa ja nyt he ovat siirtyneet taitajien ryhmään. Tytöillä on jo mielessä muutamia liikkeitä, joita he haluavat oppia yhä paremmin.

Enemmänkin harjoituksiin mahtuu aina mukaan ja siksi UJK järjestää lauantaina 13.8. kaikille avoimen, maksuttoman tutustumiskerran jäähallilla.

Jäällä on mukana myös luistelukouluista tuttu Kuura-jänö. Mukaan tarvitsee vain oman kypärän ja luistimet. Samaisen jänön mukaan nimetty luistelukoulu alkaa ensi viikon lauantaina eli 20.8. Jo ennen tutustumiskertaa uusia luistelukoululaisia on ilmoittautunut mukaan.

Taitoluistelu on varsinkin pienillä paikkakunnilla melko puhtaasti tyttöjen laji, mutta luistelukoulussa on tänä syksynä ainakin yksi poika mukana ja muutama vuosi sitten oli kaksikin poikaa mukana toiminnassa.

– Luistelukoulussa nuorimmat ovat 2018-syntyneitä eli 3–4-vuotiaita, vastuuvalmentaja Silja Tuominen kertoo.

Seuran vanhimmat kilpaluistelijat ovat yläkouluikäisiä.

Silja Tuominen on ottanut pienen tauon jälkeen vastuuvalmentajan roolin vastaan. Viime vuoden valmentajista osa jatkoi muualle opiskelukiireiden vuoksi.

– Olen ollut jo aiemmin vastuuvalmentajana. Välissä oli koulukiireitä ja nyt valmennan kilparyhmää uudelleen, välillä apuohjaajana toiminut Tuominen sanoo.

Hän on nuoresta iästään huolimatta valmentanut jo viitisen vuotta oman harrastuksensa ohessa.

– Aloitin luistelun jo 5-vuotiaana ja lopetin kilpailun 18-vuotiaana.

Emilia Nurmi aloitti valmentajana vuosi sitten ja on nyt ensimmäistä kautta vakituisena ohjaajana.

– Aloitin luistelun joskus 2. tai 3. luokalla. En ole kilpaillut, vaan luistellut omaksi ilokseni, Nurmi kertoo.

Sekä Tuominen että Nurmi ovat seuran omia kasvatteja. Heidän lisäkseen apuun saadaan muista seuroista vierailevia valmentajia ja lisäksi oheisharjoituksista vastaavat nyt uudet nimet.

– Meillä on uutena nyt myös tanssinopettajat mukana eli Helmi Rantanen ja Tilda Bergström , Tuominen iloitsee.

Taitoluisteluharjoitukset koostuvat jääharjoittelun lisäksi myös tanssi- ja oheisharjoituksista. Kilparyhmä harjoittelee kolme kertaa viikossa ja harrasteryhmät kahdesti viikossa.

UJK-taitoluistelun ilmainen tutustumiskerta Uudenkaupungin jäähallissa lauantaina 13.8. klo 11.30–12.30.