Maastomittaukset käynnistyvät Vehmaalla – Työt liittyvät junaradan perusparannukseen

0

Tällä viikolla käynnistyivät junaradan perusparannukseen liittyvät maastomallimittaustyöt Mynämäen ja Vehmaan välisellä rataosuudella.

Samanaikaisesti aloitetaan Raision ja Naantalin välillä mittausperustan rakennustyöt lähtöpisteverkon luomista varten. Maastomittauksissa tuotetaan pohjakartta tulevan suunnittelun tarpeisiin. Väylävirasto valitsi maastomittauksien kilpailutuksessa mittauskonsultiksi valittiin Taratest Oy.

– Työhön sisältyy raiteenmittaus koko rataosalla Turku–Uusikaupunki ja Raisio–Naantali sekä täydentävät maastomittaukset Mynämäen, Vehmaan, Raision ja Naantalin kuntien alueella, Taratestin projektipäällikkö Mikko Ylipulli kertoo.

Täydentävät maastomittaukset tapahtuvat osin yksityisten maanomistajien mailla, mutta viljelykset on tarkoitus kiertää, mikäli se on mahdollista. Mittaustyöt jatkuvat maastossa lokakuun puoliväliin saakka.

Maastomittaustyöt liittyvät Turku–Uusikaupunki-radan perusparannustöihin. Hankkeen tavoitteena on parantaa rataverkon ja tienkäyttäjien turvallisuutta.