Meditaatio ei ollutkaan hiljaista hengittelyä

0
Kundalini-aktivoinnissa käytetään erilaisia kristalleja ja symboleja.

Hyvinvointi festivaali Natural high healing kannustaa ihmisiä kokeilemaan kaikkea ilman ennakkoluuloja. Sydän ja mieli täytyy pitää avoinna ja odotukset poissa, kun lähtee kokeilemaan erilaisia työpajoja.

Kauniiden iskulauseiden ja rohkaisevien hymyjen saattelemana lähdin kokeilemaan ensimmäistä kertaa meditointia.

Lähes kaksituntinen työpaja rauhoitti, shokeerasi ja hämmensi minua. Istuntoa pitänyt Dani Sher jutteli isossa huoneessa englanniksi rauhallisella äänellä, ja kun ihmiset olivat löytäneet paikkansa matoiltaan, lattialta ja tuoleilta, hän aloitti.

Huoneen etuosassa istuivat Dani Sherin lisäksi Kimmo Nurminen ja Riitta Kanttila, jotka avustivat matkassa. Heidän eteensä oli aseteltu isot matolliset kristalleja, kortteja, symboleita, ja huoneen takaosassa olevasta kaiuttimesta kuului ensin vaimeaa ääntä, kuin hyräilyä.

Sher kertoi opettavansa parantavaa Siddha Kundalini -menetelmää, jota harjoitetaan kristallien, pyhän geometrian, alkemian ja muiden menetelmien avulla. Tarkoituksena oli päästää syvälle poljetut ajatukset ja traumat vapaaksi, jotta niistä voi päästää eroon.

Kuuntelin hänen tarinoitaan seuraillen samalla ihmisten käyttäytymistä. Jo hetken hengittelyn ja kuuntelemisen jälkeen muutama ihminen alkoi liikuttaa käsiään. Jotkut hengittivät jo raskaasti silmät kiinni, toiset seurasivat ja kuuntelivat vielä silmät auki. Yksi ihminen itki hiljaa nurkassa.

Kun meditaatiota varten oli annettu ohjeet, alkoi hengittäminen. Syvää sisään, syvää ulos. Huoneen täytti vieraankielinen äänite ja raskaiden hengitysten luoma rytmi.

Noin puolessa välissä silmäni aukenivat silkasta säikähdyksestä, kun joku lähellä kirkaisi. Yhden huudon jälkeen melkein puolet paikallaolijoista alkoivat ääntelemään eri tavoin. Ihmiset huusivat, itkivät kovaan ääneen. Pelkäsin hetken, että joku oksentaa. Avasin lopulta silmäni, kun en enää kestänyt kuunnella tietämättä mitä tapahtuu ympärilläni.

Lopussa ihmiset hiljalleen rauhoittuvat ja hiljenivät. Meitä ohjeistettiin maatumaan, joka tarkoitti puuksi tulemista.Rankan hetken jälkeen meidän tuli kuvitella itsemme puiksi, joilla on suuret vahvat juuret ja jämäkät oksat, jotta pysymme vakaina.

Kokemus oli erikoinen. Vaikka odotuksia ei saanut olla, lähdin työpajaan toivoen, että oppisin meditoimaan. Sen aktiivisella harjoittamisella kun pitäisi olla lukuisia hyötyjä, kuten stressin vähentämistä, unenlaadun ja keskittymiskyvyn parantamista. Lopulta lähdin työpajasta kuitenkin melko tyhjin käsin, sillä en oppinut meditoimaan sen paremmin kuin olisin aiemmin osannut. En saanut puhdistettua mieltä ja muistoja, kuten ilmeisesti oli tarkoitus.

Kannustaisin muita kuitenkin rohkeasti kokeilemaan, jos on avoin uusille kokemuksille ja omaa vahvan mielen.

Iines Toivonen