Kysyimme tätä: Miksi keskustassa ei ole maalattu tiemerkintöjä?

0
Tiemerkintöjen puute voi vaarantaa liikenneturvallisuutta keskustassa.

Keskustassa on saattanut kiinnittää huomiota tiemerkintöjen puutteeseen. Talven jäljiltä kaduille ei ole maalattu suojatie-, kaista- tai keskiviivoja. Suojateiden puutteellinen merkintä ja kaistamerkintöiden puute ryhmittäytymisien osalta vaikuttavat merkittävästi liikenneturvallisuuteen.

Miksi keskustan tiemerkintöjä ei ole maalattu viime vuoden jälkeen?

– Tiemerkintä kilpailutettiin kesällä ja työt oli tarkoitus aloittaa elokuun alussa. Yleisesti katumaalauksen aloittamista on siirretty loppukesään, jotta asfaltoinnit saadaan pääosin tehtyä ennen maalausta. Muun muassa Vakka-Suomenkatu on tänä vuonna iso päällystyskohde, joka pitää myös maalata, kaupungin kunnossapitoasioista vastaava työpäällikkö Mikko Jalonen kertoo.

Onko tekijäpula, kustannukset tai jokin muut seikat mahdollisesti vaikuttaneet merkintöjen puutteeseen?

– Urakoitsijoita on tarjolla entiseen tapaan ja tarjouksia tuli normaali määrä. Kaupungin omat maalaukset aikaisempina vuosina tehnyt henkilö siirtyi eläkkeelle ja poikkeuksellisesti myös suojatiemaalaukset pyydettiin urakkaan kuuluvana. Tästä syystä suojateiden maalaukset ovat viivästyneet. Ensi kesänä palaamme entiseen ja maalaamme suojatiet heti alkukesästä.

Milloin uusia tiemerkintöjä on tarkoitus maalata keskustaan?

– Keski- ja reunaviivojen maalaaminen aloitettiin viime viikolla, mutta vesisade keskeytti työt. Töitä jatketaan maanantaina ja säiden salliessa ja työt tulevat valmiiksi ensi viikon aikana.