Nystarsin miehet intoa puhkuen kolmosdivariin – Lauantaina ensiesiintyminen kotiareenalla

0
Uuden salibandyseuran Nystarsin miehet pelaavat tulevalla kaudella kolmosdivarissa, ensiesiintyminen kotiyleisölle tapahtuu lauantaina omassa turnauksessa Pohitullissa. Kuva keskiviikon ykkös- ja kakkosjoukkueen yhteisistä harjoituksista.

Salibandyn kauden alku lähestyy ja tunnelma kohoaa, sillä pitkästä aikaa kaupungissa on miestenkin puolella tarjolla ylemmän tason pelejä. Kalannin Pallon miehet nousivat keväällä kolmosdivariin ja kesän alussa KaPan ja USB:n seuraajaksi perustettu Nystars lähtee vahvistuneena yrittämään vieläkin korkeammalle.

– Ihan hyvältä näyttää. Joukkue on laaja, perusta on KaPan ja USB:n viime kauden joukkueissa, mutta olemme saaneet vahvistukseksi muualla pelanneita paluumuuttajia, sekä vanhoja konkareita että lupaavia junioreja, kertoo seuran puheenjohtaja ja miesten päävalmentaja Sami Virtanen .

Kokemusta tuovat Vehmaalta siirtyneet Antton Koski ja Valtteri Salin . Heistä Antton on pelannut Rauman SalBassa SM-tasolla ja molemmat vuosia Bullsin paidassa kakkosdivisioonaa.

– Anttonilla on edelleen intoa ja ennen kaikkea kokemusta ja takataskussa monenmoisia kikkoja, joita hän jakaa treeneissä mielellään nuoremmille. Hän on hyvä apu valmennusporukallekin.

Nystars pelaa tulevalla kaudella kolmosen Satakunnan lohkossa eli virallisesti Länsirannikon lohkossa 5. Joukkueita on seitsemän ja sarja pelataan kolminkertaisena.

– Lohkossa on kakkosesta pudonnut ja kakkosen nousukarsinnoissa viime keväänä ollut joukkue ja meidän lisäksi toinen nelosesta noussut. Voimasuhteista on tässä vaiheessa vaikea sanoa, kun muutoksia on tapahtunut joka joukkueessa, mutta neloseen verrattuna vauhtia ja taitoa on rutkasti enemmän ja se tietää katsojille mukavia hetkiä.

Neloseen verrattuna peliaika pitenee, sillä kolmosessa pelataan 3×15 minuuttia tehokkaalla peliajalla, kun nelosessa kello kävi koko ajan. Lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsee nousukarsintoihin, huonoin putoaa suoraan ja toiseksi viimeinen joutuu putoamiskarsintaan.

– Sarjassa pelataan turnauksia eli päivän aikana tulee kaksi peliä, mutta ohjelmassa on myös yksittäisiä otteluja.

Nystars aloittaa 17.9. Huittisten Tahto-areenalla, vastaan tulevat Satabandy Porista ja Jyrä Raumalta. Pohitullissa pelataan syksyllä turnaus 29.10. ja sen lisäksi yksittäiset ottelut 18.11. ja 10.12.

Mutta ennen sarjakauden alkua tapahtuu kaikenlaista. Nystars on pelannut jo yhden harjoitusottelun ja tulevana lauantaina Pohitullissa pelataan KaPan ajoilta periytynyt kauden avausturnaus, nyt nimeltään Painopiste Pränt -cup.

– Mukana on seitsemän kolmos- ja nelosdivaritasoista joukkuetta. Pelit ovat lyhyitä, mutta niitä on paljon, jokainen pelaa vähintään neljä ottelua. Aloitamme aamulla 9.30 ja finaali on aikataulun mukaan kello 18.30.

Tarkempi aikataulu löytyy Nystarsin fb-sivulta. Yleisöllä on vapaa pääsy ja buffetti palvelee koko päivän.

Ennen sarjan alkua ehditään pelata myös cupin ensimmäinen kierros. Nystars pelaa sen 27.8. Itätuuli Areenalla Porissa, lohkossa ovat mm. SBS Masku, PTU:n kakkonen ja vielä tuntematon neljäs joukkue.

Jussi Arola