Palaute

0

Se on vain yksi mielipide muiden kunnan jäsenten mielipiteiden joukossa. Toivoisin monien ilmaisevan mielensä sosiaalisessa mediassa. Sitähän demokraattisesti valittujen päättäjiemmekin arvelen toivovan.

Tätä taustaa vasten on helppo nähdä, että palaute ei ollut moite, vaan se oli pikemminkin päättäjien edessä olleen ongelman ruotimista. Miten hoitaa rinnakkain vanhaa ja uutta? Päätetty mikä päätetty ja rakentamistyökin on jo pitkälle edennyt.

Seuraavaksi tulemme näkemään, että ainakin osa uutuuden hohdosta katoaa rakennelmasta heti edessä olevan talvikauden aikana. Samalla himmenee kontrasti uuden katuosan ja säilytettäviksi edellytetyn hieman ikävän näköisen vanhan rakennuskannan väliltä.

Ei tarvitse harkita autoille ajokieltoa eikä nastarengaskieltoa. Jo kävelijät, hiekoitussora ja katupöly yksinäänkin kykenevät aiheuttamaan vanhentumista. Ja näin kaupunkikuva palautuu lähes huomaamatta ennalleen.

Se on sitten uusi ongelma, jos liikenteen rajoituksiin päädytään ja pääkatu muutetaankin kävelykaduksi. Silloin minäkin voinen todeta, että ”harvo vanhasskaupungiss käynolen”.

Reino Alho