Poliitikot kilpasilla Männäisten torilla

0
Voittoisat demarit, Heli-Päivikki Lauren, Juhani Konttinen ja Marko Turunen.

Männäisten torilla oli jälleen kerran tunnelmaa. Musiikki ja laulu soi, ystävät sekä kylän miehet ja naiset tapasivat toisiaan. Muutakin mukavaa ohjelmassa oli.

Kutsun kun olivat tällä kertaa kuulleet myös poliittiset päättäjämme, jotka Uudenkaupungin valtuuston puheenjohtaja Mauri Kontu oli haastanut mukaan valtuustoryhmittäin leikkimieliseen kisaan.

Uudenkaupungin lisäksi haastajia oli saatu myös Laitilasta. Yhteisellä joukkueellaan olivat mukana Mika Kinnari (keskusta), Tuomas Vuorio (keskusta) sekä Tiina Saari (KD).

Uudestakaupungista osallistuivat Kokoomuksen, SDP:n, Keskustan sekä Perussuomalaisten joukkueet. Valtuustoryhmistä eivät nyt olleet mukana Vasemmistoliitto eikä Pro Uusikaupunki.

Kolmiosainen kisa sisälsi niin frisbeekiekon heittoa kuin tikanheittoa ja metallikiekon tarkkuusheittoa. Jokaisella lajilla oli omat, tässä tapauksessa poliittiset osaajansa ja kannustusta tuli yleisöltä tasapuolisesti. Kisan ylituomarina toimi tarkkaan tapaansa Veli-Matti Virtanen .

Tiukan kisan voittajaksi selvisi lopulta demarien joukkue Heli-Päivikki Lauren , Juhani Konttinen ja Marko Turunen .

– Saa nähdä josko kunnallisjärjestö muistaa meitä tästä, voittajat hymyilivät kisan jälkeen. Palkinnon he toki järjestäjiltä saivat.

Kakkosijasta käytiin uusinta perussuomalaisten ja keskustan välillä, jonka ensiksi mainitut voittivat. Kokoomus jätettiin nyt neljänneksi, vaikka joukkueesta Laura Kontu saikin kisan kovimmat kannustukset yleisöltä. Toisaalta myös demarien Juhani Konttiselle asetettiin paineita ratkaisuvaiheessa.

Hyvän kisan kävivät myös laitilalaiset, tuloksena kunniakas viides sija.

– Kiva tänne oli tulla ukilaisten kotikentälle. Toivottavasti pääsemme haastamaan heidät jossain vaiheessa omallakin, he toivoivat.

Nyt voidaankin vielä nauttia kesästä, mutta syksy tulee ja sen mukana alkaa taas valtuutetuilla ja muillakin luottamushenkilöillä arkiset askareet. Hyviä päätöksiä odotellaan.

Rauno Laine