Suosikit pitivät Muntilassa

0
VaRan juhlakilpailussa Muntilassa D18-sarjan voittajana palkittiin Elisa Pirilä.

Ennakkosuosikit ottivat paikkansa pääsarjojen suunnistuksissa Varsinais-Suomen Rastipäivillä viikonloppuna. Lokalahden Muntilassa oli ensin keskimatkan kilpailu ja pyhänä todelliset pitkät matkat.

Lauantaina miesten sarjan voitti MS Parman Akseli Ruohola . Maajoukkuemies ei jatkanut enää sunnuntaina. Avauksen kakkonen, Paimion Rastin Pasi Ikonen nousi voittoon 47 sekunnin erolla Angelniemen Tuomo Mäkelään , TuMen Jussi Suna oli kolmas.

– Pelkkää nautintoa oli suunnistaminen sunnuntaina, intoili ex-maailmanmestari Ikonen.

Kalannin Jussi Ankelo jaksoi pääsarjassa hienosti kaksi päivää. Juniori oli lauantaina viides ja sama sija tuli yhteiskilpailusta, jonka mukaan palkinnot jaettiin.

Naisten sarjan tuplavoittaja oli odotetusti Tampereen Pyrinnön Saila Kinni , vaikka helpolla hän ei päässyt Lokalahdella Ari Hirvosen suunnittelemilla reiteillä. Parman Tuulia Viberg oli kolmas.

– Viime vuoden saman alueen Am-kisoista oli muistikuvia, että vauhtia täällä sai pitää. Mutta silti radalla ei ollut kevyttä, varsinkaan yli kympin helteisellä lenkillä sunnuntaina, summasi kakkoseksi sijoittunut Elsa Ankelo .

D18-sarjan voitti Kalannin Sannaisten Elisa Pirilä yli seitsemän minuutin erolla. H50-sarjassa Laitilan Jyskeen Juha-Matti Suominen oli neljäs.

Veijo Viitanen