Ukiin avataan kahvila Tiihosen take away -piste

0
Tiihosen kahvila Laitilassa on monelle uusikaupunkilaisellekin tuttu. Jatkossa kahvilan tuotteita saa myös Uudestakaupungista.

Vakka-Suomenkadulle S-marketin sisälle avataan ensi kuussa uusi Tiihosen konditoria- ja leipomotuotteita myyvä take away -piste, josta voi ostaa leipää, leivoksia ja lounasannoksia.

Tiihosen kahvila-konditoria on noin sata vuotta sitten Laitilaan perustettu ja myöhemmin Raumalle laajennettu perheyritys. Se on konditoriatasoinen leipomo ja kahvila, jossa tarjoillaan muun muassa kahvia, kakkuja ja esimerkiksi kahvileipää.

Kahvilan omistaja Olli Tiihonen intoilee Uuteenkaupunkiin tulevan pisteen olevan Suomen ensimmäinen konditoria, joka tarjoilee vain mukaan otettavia tuotteita.

– Aloimme suunnitella tätä kolme vuotta sitten, mutta korona hidasti sen toteutumista. Nyt pääsemme viimein syyskuussa käynnistämään toiminnan, Tiihonen hehkuu.

Yrittäjä kertoo Tiihosen kahvila-konditorian seuraavan laajennuksen sijoittuneen Uuteenkaupunkiin puhtaasti asiakkaiden pyynnöstä.

– Olemme saaneet pitkään asiakasyhteydenottoja, joissa pyydetään kahvilaamme myös Ukiin. Ihmiset ovat ilmeisesti tykänneet tuotteistamme Ugissa tai käyneet Laitilassa kahvilla. Euraankin on pyydetty, mutta Uuteenkaupunkiin perustaminen ensin tuntui oikealta ratkaisulta, Tiihonen kertoo.

Kahvia ei take awaystä Tiihosen mukaan saa, mutta muuten tarjonta on monipuolista.

– Meillä on koko paletti leipomotuotteita, ja menusta voi myös tilata pisteelle tuotteita, jos jotain ei samalla hetkellä löydy pisteeltä, hän lisää.

Tarjolla on muun muassa kahvileipää, kakkuja ja leivoksia. Uutuutena ovat muun muassa täytetyt croissantit, täytetyt patongit, lounassalaatit sekä -annokset.

Avajaisia Tiihonen suunnittelee syyskuulle. Tapahtumaan hän suunnittelee S-marketin marketpäällikkö Sami Järvisen kanssa jotakin erikoista, mutta ei voi kertoa vielä mitä.

Iines Toivonen