Vakka-Suomen Rakennusmestarisäätiö kunnosti torikaivon

0
Uudenkaupungin torikaivoa kunnostettiin maanantaina ensimmäistä kertaa neljään vuoteen.

Uudenkaupungin tunnetuimpiin maamerkkeihin kuuluvaa vanhaa torikaivoa kunnostettiin maanantaina. Kunnostuksen hoiti Vakka-Suomen Rakennusmestarisäätiö, joka on huolehtinut kaivon ulkoisesta ylläpidosta vuodesta 2014 lähtien.

– Uusimme mädäntyneitä lankkuja sekä päivitimme maalikerroksen. Eniten uusittavaa löytyi kaivon alarakenteiden lankuista, säätiön jäsen Tero Kutila tiivisti.

Kaivo on kunnostettu edellisen kerran neljä vuotta sitten, jolloin muun muassa kaivon katossa olevat mädäntyneet koristeosat uusittiin. Kutilan mielestä kaivoa olisi syytä kunnostaa tiheämmällä tahdilla.

– Aurinko paistaa kesäisin niin voimakkaasti, että maalipinta heikkenee nopeasti. Nykyinen puumateriaali on myös sen verran heikkoa, että viimeksi vaihdetut puulankut olivat jo mädäntyneet ja jouduimme vaihtamaan jo nekin. Itse kaivo rakennelmaltaan on hyvässä kunnossa.

Kaivon päävärit ovat vanhan tummanpunainen, melkein ruskea sekä vaniljan valkoinen.