Valmet Automotive toimittaa akut Ponsse EV1 -metsäkoneeseen

0

Valmet Automotive toimittaa akkujärjestelmän uuteen sähkökäyttöiseen Ponsse EV1-metsäkoneen teknologiakonseptiin. Valmet Automotiven suunnitteleman ja valmistaman akkujärjestelmän integrointi EV1-konseptiin on toteutettu yhteistyössä Ponssen teknologiayhtiö Epecin kanssa, joka vastaa konseptin sähköisen voimalinjan suunnittelusta ja rakentamisesta.

Sähkökäyttöisen EV1-metsäkoneen teknologiakonseptin akkujärjestelmässä on käytetty Valmet Automotiven viime vuonna esittelemää Modular Power Pack -akkua, joka on Modular Power Platform -tuoteperheen ensimmäinen esitelty tuote. Ponsse on testannut järjestelmän toimivuutta erilaisissa käyttötilanteissa ja ympäristöissä jo yli vuoden ajan.

– Yhteistyö Valmet Automotiven kanssa on sujunut EV1-projektissa erinomaisesti. Sähkökäyttöisen, dieselgeneraattorilla varustetun metsäkoneen kehitystyö on erittäin vaativa hanke. Tiivis yhteistyö yritysten välillä on helpottanut merkittävästi akkujärjestelmän integrointia ja nopeuttanut EV1-konseptin valmistumista, kertoo Epecin toimitusjohtaja Jyri Kylä-Kaila.

Valmet Automotiven akkuliiketoiminta on kasvanut viime vuosina merkittävästi niin sopimusvalmistuksessa kuin Tier 1 -tason järjestelmätoimittajan roolissa. Yhtiö toimittaa akkujärjestelmiä sekä autoteollisuuden että muiden toimialojen tarpeisiin, kuten raskaan liikenteen ajoneuvoihin ja liikkuviin työkoneisiin.

– Sähköiset voimalinjat ovat työkoneiden tulevaisuutta. Sähköistyminen on kestävää kehitystä, ja vähentää toiminnan CO2-päästöjä. Yhteistyö Epecin kanssa on Valmet Automotivelle mahdollisuus osallistua maailman johtavien metsäkoneiden tuotekehitykseen, kertoo Valmet Automotiven akkuliiketoiminnan johtaja Jyrki Nurmi.