Venetsialaisten ilotulitteista yksityistilaisuuksissa ei tarvitse ilmoittaa – Taajama-alueella ilotulitteiden ampuminen kiellettyä

0
Venetsialaisia vietetään tänä v uonna lauantaina 27. elokuuta. Kesäkauden päättymistä juhlistetaan näyttävin ilotulituksin.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen alueella ei tarvitse tehdä ilotulitusilmoitusta käytettäessä yleisesti myyntiin hyväksyttyjä ilotulitteita yksityistilaisuuksissa Venetsialaisten aikana. Ilotulitusilmoitusten poikkeusaika on voimassa lauantaina 27. elokuuta kello 18–24.

Taajama-alueilla ilotulitteiden ampuminen on tänäkin vuonna kiellettyä, paitsi erillisellä pelastusviranomaisen luvalla eli pelastuslaitos kieltää ilotulitteiden ampumisen Uudenkaupungin keskustassa.

Ilotulitteiden ampuminen Uudekaupungin keskustassa on kiellettyä kartan osoittamalla alueella.

Pelastuslaitos muistuttaa, myös, että ilotulitteita ei saa käyttää, jos alueella on voimassa metsäpalovaroitus. Ilotulitteiden käyttö muussa kuin yksityisen henkilön järjestämässä yksityistilaisuudessa on ilotulitusnäytös, josta on tehtävä ilmoitus poliisille.

Ilotulitteiden käyttäjän on käytettävä suojalaseja. Hätämerkinantovälineitä saa käyttää vain todellisessa hätätilanteessa. Ilotulitteiden käyttäjä on vastuussa niiden oikeasta käytöstä samoin kuin käytössä sattuneista vahingoista. Ilotulituksesta muodostuvat roskat on siivottava käyttöpaikalta.

Ilotulitteiden käytössä on noudatettava tuotteen pakkauksessa esitettyjä käyttöohjeita. Ilotulitteina saa käyttää vain yleiseen kauppaan ja yksityiseen kulutukseen hyväksyttyjä tuotteita. Ilotulitteet on ammuttava vähintään 15 metrin etäisyydeltä rakennuksista.

Ilotulitteita ei saa suunnata tai heittää ihmistä tai rakennusta kohti, eikä niitä saa käyttää yleisön joukossa. Ilotulitteita ei saa ampua rakennuksen katoilta, parvekkeilta tai terasseilta. Ilotulitteita ei saa luovuttaa alaikäisille tai päihtyneille henkilöille.