Viihdettä ja väriä nuorisotorilla

0
Elsa maalari taiteilee Alexandralle dinosaurusta.

Torilla käyminen on perinteisesti vanhemman väen puuhaa mutta lauantaina Uudenkaupungin torin valtasivatkin lapset ja nuoret. Nuorisotori houkutteli paikalle noin 50 lasta ja saman verran vanhempia.

Toria värittivät kojut, joissa pääsi kokeilemaan ja maistelemaan kaikenlaista. Oli sumopainia, kasvomaalausta, ensiapupiste ja paljon muuta. Lavalla oli DJ ja musiikki nostatti iloista tunnelmaa entisestään. Esiintyjinä tapahtumassa olivat Bobo, DJ The Barcidian sekä Romeio Dance.

Nälkäiseksikään ei jäänyt, sillä tarjolla oli hodareita, popcornia, hattaraa ja limonadia. Sää oli myös otollinen, aurinko paistoi eikä taivaalla leijaillut kuin muutama pilvenhattara. Ruokakojuilla oli jatkuva jono ja etenkin hattara näytti maistuvan.

Uusikaupunkilaiset Martta , Elle ja Helmikin olivat tulleet maistelemaan hattaraa.

– Tämä on aika mukava tapahtuma, varsinkin pienemmille lapsille, Emma kehuu.

Myös sumopainipisteellä oli vilinää. Lapset taistelivat toisiaan vastaan pehmeiden sumopainipukujen peittäminä ja kaverit kannustivat tatamin vieressä. Taistelun ratkeamisen jälkeen puvut vaihdettiin nopeasti seuraaville innokkaille, jotta kaikki halukkaat pääsivät kokeilemaan painimista.

Suomen Punaisen Ristin järjestämällä pisteellä oli myös menoa ja meininkiä. Meneillään oli sydäniskurin käytön harjoittelu.

– Tuntui jännältä pelastaa nuken henki, kertoo Bora.

Hänelle sydäniskuri eli defibrillaattori oli uusi tuttavuus ja ehdottomasti hauska kokemus. Pisteen vetäjät Maria Tuomainen sekä Elina Männistö kertoivat tarjolla olevan myös peruselvytyksen sekä painesiteen teon harjoittelua.

Moni lapsi ja nuori oli tullut torille kaveriensa kanssa ja myös uusia ystäviä näytti löytyvän. Erityisesti piirtämispisteellä syntyi uusia kaverisuhteita, ja tietysti myös värikkäitä taideteoksia. Taidetta oli myös kasvomaalauksien muodossa. Monen toria kiertelevien lasten kasvoja koristi tiikeri, perhonen tai kissanviikset.

Tinja Jalonen