Aluefoorumit kokoavat seudun asukkaita keskusteluun – Asukasbudjetoinnin ennakkotyö alkaa

0

Lokakuun alkupuolella Uudessakaupungissa järjestetään neljä aluefoorumia, jotka kokoavat alueiden asukkaita, toimijoita ja sidosryhmiä yhteen, myös mökkiläiset ovat tervetulleita tilaisuuksiin. Aluefoorumit toteutetaan Kalannin, Pyhämaan, Lokalahden ja ns. vanhan maalaiskunnan alueilla.

Uudenkaupungin kaupunkisuunnittelun ja hyvinvointitoimialan järjestämien foorumeiden tavoitteena on avata keskustelua muun muassa eri alueiden vahvuuksista, tulevaisuudesta ja kylien kehittämisestä. Tilaisuuksissa kuullaan alueen keskeisiä tunnuslukuja esimerkiksi väestön ja asumisen suhteen.

Kaupungin mukaan foorumit nivoutuvat myös tulevaan asukasbudjetoinnin kokeiluun ja tilaisuuksissa kerrotaan, mitä asukasbudjetointi voisi toteutuessaan käytännössä tarkoittaa. Asukasbudjetointi on ensi vuonna suunniteltu suunnattavan juuri näihin liitosalueille.

Asukasbudjetoinnissa asukkaat voivat esittää ideoita ja äänestää, mihin ja miten alueelle varattu budjetti käytetään. Ideat voivat liittyä esimerkiksi lähiympäristön turvallisuuden parantamiseen, tapahtumiin, vapaa-ajan mahdollisuuksiin tai vaikkapa yhteisöllisyyden ja viihtyisyyden lisäämiseen.

Ensimmäinen aluefoorumi järjestetään tiistaina 4. lokakuuta Pyhämaan nuorisoseurantalolla, toinen torstaina 6. lokakuuta Kalantitalolla, kolmas tiistaina 11. lokakuuta Lokalahden seurakuntakoti Paanulassa ja viimeinen torstaina 13. lokakuuta Haukharjan leirikeskuksessa.

Maalaiskunnan ja saariston suhteen on päädytty rajaukseen jossa foorumi on tarkoitettu lähinnä asemakaavoitetun alueen ulkopuolella, mutta keskustan liepeillä asuville. Näitä alueita ovat muun muassa Sundholma, Haapaniemi, Arvassalo, Haukharja, Vohdensaari, Lepäinen, Korsaari, Oksalanpää.

Saariston, muun muassa Putsaari, Vaakua, Iso-Vehanen ja pienempien saarten asukkaat ja vapaa-ajanasukkaat ovat niin ikään kutsuttuina torstain 13.10. tilaisuuteen, joka pidetään Haukharjan leirikeskuksessa. Muilla alueilla noudatetaan koulupiirien jakoja.

Iltojen ohjelma sijoittuu kello 18–20.30 välille. Ennakkoilmoittautumista toivotaan kahvituksen järjestämisen vuoksi. Ilmoittautumislinkki löytyy kaupungin verkkosivuilta. Ilmoittautuminen päättyy tapahtumia edeltävällä viikolla. Aluefoorumeiden järjestelyissä mukana ovat myös Leader Ravakka ja Ukipolis.