Asukaskäyrä vikasuuntaan

0

Juhlavuonna Uudessakaupungissa oli hyvä pöhinä. Sen hehkussa kaupungin strategiaan kirjattiin niinkin kova tavoite kuin että vuonna 2030 kaupungin asukasluku olisi 20 300. Potra luku nousi strategiaan osin leikkimielellä, mutta oli kaupungissa myös aitoa kasvutunnelmaa. Autotehtaan jättirekrytoinnit kasvattivat kaupungin asukaslukua vuonna 2017 yli 300:lla. Asukasluku oli vuoden lopussa 15 752.

Sen jälkeen tilanne Uudessakaupungissa ja autotehtaalla on muuttunut. Asukasluku on lähtenyt laskuun. Myös kaupungin strategiaa on päivitetty. Tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan väkiluku on laskenut Uudessakaupungissa vuodenvaihteesta 1,4 prosentilla. Elokuussa 2022 Uudessakaupungissa asui 15 241 asukasta. Luonnollinen poistuma ei selitä asukasluvun muutosta kokonaan, vaan tilastojen mukaan myös muuttoliike vaikuttaa.

Me Uudessakaupungissa asuvat tiedämme, kuinka huippua asumisviihtyvyys täällä on. On hyvät palvelut, keskustassa lyhyet etäisyydet, kohtuuhintaisia asuntoja, mainiot harrastusmahdollisuudet ja luonto lähellä. Miksi Uusikaupunki ei sitten onnistu kasvattamaan asukaslukuaan? Asukaslukuun vaikuttaa autotehtaan henkilöstömäärän vähennys, mutta ei sekään ilmiötä yksin selitä. Alueella on kuitenkin yhä työvoimapula.

Kaupunki on markkinoinut tarmokkaasti asumisviihtyisyyttä. Vuosi sitten kaupunki avasi uuden Ukilife-verkkosivuston, jossa on tarinoita siitä, miten hyvä täällä on asua. Muutakin markkinointia on ollut. Suurinta muuttovoittoa maakunnassa ovat tehneet Kaarina ja Lieto. Kun Uuttakaupunkia vertaa niihin, niillä on yksi iso etu puolellaan: Turku, sen tarjoamat uraputket ja koulutusmahdollisuudet ovat lähempänä. Myös Helsinkiin on lyhyempi matka.

Uudenkaupungin ongelmana on sijainti, siksi lähijunaliikenteen käynnistäminen on välttämätöntä.

Teija Uitto