BC Nokia antoi Korihaille tarpeellisen oppitunnin

0
Quin Cooper on ollut tasaisen varma pisteiden tekijä valmistavissa otteluissa.

Korihait päätti Korisliiga-kauteen valmistavat ottelut lauantaina vierasottelulla BC Nokiaa vastaan. Aiemmin viikolla kaksi ottelua Pajulahti-turnauksessa pelannut haiparvi ei saanut parastaan irti Nokian palloiluhallilla, vaan kotijoukkue vei voiton selvin 88–69-lukemin.

– Ottelu oli rehellisesti sanottuna kuraa, mutta me tarvitsimme tällaisen oppitunnin, jotta pelaajille ei synny väärää illuusiota, mitä me olemme. Opetusmielessä oli tärkeää saada tällainen isku kasvoihin, päävalmentaja Tero Vasell kommentoi.

Varotoimenpiteenä ottelusta sivussa olleen Mikael Aallon poissaolo näkyi etenkin puolustuspäässä, sillä isokokoinen nokialaisjoukkue hyödynsi pituusylivoimansa korin alla mismatch-tilanteissa ja hyökkäyslevypalloissa. Näätälauma teki 17 pistettä hyökkäyslevypalloista haiparven kymmentä pinnaa vastaan.

Korihaiden hyökkäyspelaaminen oli puolestaan seisoskelevaa ja pallo jäi liikaa yhden miehen hallintaan. Viikon verran joukkuehyökkäystä treenanneessa haijoukkueessa ei selvästikään olla vielä samalla sivulla, mutta varsinaista huolta ei vielä liikaa kannata ottaa johtuen juuri lyhyestä valmistautumisajasta. Joka tapauksessa pallonmenetyksiä kirjattiin Korihaille peräti 29, joista Nokia juoksi 38 pistettä.

– Tällaisissa otteluissa joukkue oppii, miten reagoida tilanteisiin, kun menee huonosti. Helposti se menee käsien levittelyyn tuomareille, vaikka he eivät olleet ongelmamme. En ole mitenkään tyytyväinen esitykseemme, mutta tästä on tärkeä löytää ne oikeat puolet ja kehityskohteet.

Quin Cooper oli vierailijoiden pisteykkönen 16 pisteellä. Neljä kolmen pisteen heittoa upottanut Cooper on jokaisessa treenimatsissa ollut luotettava heittäjä, joten hänen heittovoimaansa Korihait tulee tarvitsemaan. Prince Oduro (12 pist/8 lev) ja Trey Niemi (11/5 syöttöä) olivat muut kaksinumeroisiin pistelukemiin yltäneet.

Harjoituspelit ovat nyt ohi ja neljästä pelistä oli saldona kaksi voittoa. Vasellin mukaan joukkueen prosessi etenee aikataulussa ja konseptia on saatu ajettua sisään. Jatkossa keskittyminen siirtyy laatutekijöihin.

– Meillä on tieto ja ymmärrys siitä, mitä voitosta kilpaileminen vaatii. Perusta on luotu ja nyt alkaa rakennus. Seuraava tavoite on saada konsepti pelaajien selkärankaan niin, että me pystymme pelaamaan kaikki tilanteet kovalla intensiteetillä.

Sarja-avaus on perjantaina 30. syyskuuta, kun Korihait matkustaa viime kevään pronssimitalisti Helsinki Seagullsin vieraaksi. Ensimmäiseen kotipeliin 4.10. vastustajaksi tulee sarjanousija Tapiolan Honka.