Epätoivoa puutarhajätteestä

0

Viime vuonna Uudenkaupungin Sanomissa oli näyttävä juttu puutarhajätettä koskevasta epäkohdasta. Tänä vuonna lehdessä oli uutinen, että puutarhajätettä otettaisiin vastaan syyskuussa.

Menin kaatopaikalle 1.9.2022 Myllykadulta tähän mennessä kertyneen täyden lehtikuorman kanssa. Kuormaani ei otettu vastaan. Virkailija ilmoitti, että ensimmäinen vastaanottopäivä olisi vasta 26.9.2022 eli kolmen ja puolen viikon päästä.

Mieltäni askarruttaa epätoivoon asti, mitä teen nyt peräkärryssäni olevalle kuormalle ja mitä teen sille merkittävälle jätemäärälle, joka kertyy seuraavien viikkojen ajan Myllykadulle. Kaupunki on asettanut kadunhoitovelvoitteen mutta ei suo mitään mahdollisuutta sen hoitoon tässä asiassa. Ongelma korostuu myös syystä, että asukkaiden tonteilla on suuriakin puita, josta syntyvä jäte tulisi saada oikeassa ajassa toimitettua jätteen keräykseen.

Kaupunki järjesti jollain tavalla uudestaan jätteisiin liittyviä asioita. Olisi ollut toivottavaa, että tämä vuosia jatkunut puutarhajäteasia olisi tullut ratkaistua jotenkin asukkaita ( veronmaksajia ) tyydyttävällä tavalla.

Vieläkö voisin toivoa, että hallintokoneistomme huomioisi kyseisen epäkohdan ja saisi parannusta asiaan? Vai pitäisikö luopua toivosta?

Seppo Sjöblom

Myllykadulta