Haiparvelle voitto ja tappio Pajulahdessa

0
Mikael Aalto pelasi vahvan turnauksen Pajulahdessa pussittaen molemmissa otteluissa 16 pinnaa.

Korihaiden valmistautuminen kohti reilu viikon päästä alkavaa sarja-avausta jatkui Lahti Basketballin järjestämässä Pajulahti-turnauksessa. Tiistain iltaottelussa Korihait ja isäntäjoukkue järjestivät tiukan trillerin, joka päättyi Bojan Sarcevicin viimesekunnin kolmosen turvin 100–99-voittoon.

Petokala hallitsi ensimmäistä varttia samalla intensiteetillä, jolla se leikitteli viime viikolla Bisonsin kumoon. 11 pisteen tappioasemasta Lahti alkoi saamaan omaa intensiteettiä kovemmalle tasolla, ja puoliajalle mentiin tasalukemissa.

Koko toinen puoliaika mentiin käytännössä kori korista aivan viimeiselle minuutille saakka, kunnes Lahti rykäisi minuutti ennen loppua seitsemän pisteen johtoon. Quin Cooperin ja Joni Herralan kolmosten turvin Korihait pääsi kuitenkin pisteen päähän. Lahden menetyksen jälkeen pallo pelattiin Sarcevicille, jonka kolmonen sujahti sukasta läpi puolisekuntia ennen ottelun päättymistä.

Sarcevic rikkoi kuitenkin sisäänheittotilanteessa Lahden pelaajaa, mutta uuden sääntömuutoksen turvin Lahti heitti vain yhden vapaaheiton kahden sijasta ja sai vaparin jälkeen vielä päätyrajan. Vaikka Lahden vapaaheitto meni sisään, ei isännät pystyneet pelaamaan kunnon heittopaikkaa puolessa sekunnissa.

Sarcevic pelasi kenties hieman liian isot minuutit harjoitusotteluun (31:04), mutta 20 pistettä ja 10 syöttöä olivat tarpeen voiton varmistamiseen. Cooper säkitti kuudella kolmosella 18 pistettä ja Mikael Aalto 16 pinnaa.

Keskiviikon ottelussa hairyhmä kohtasi edellisenä päivänä Seagullsille hävinneen KTP-Basketin. Sarjan ylempään kastiin ennakoitu kotkalaisryhmä tarjosi Korihaille toistaiseksi kovimman vastuksen ja syksyn ensimmäisen tappion lukemin 82–91.

Haiparvi oli koko ottelun ajan pari askelta jäljessä. Käytännössä ensimmäisen neljänneksen 11 pisteen tappioasema oli ratkaiseva, sillä loput kolme neljännestä menivät suhteellisen tasan.

Isoin tilastollinen ero Korihaiden tiistain ja keskiviikon otteluilla oli kaukoheitot. Tiistaina haiparvi osui kolmosissa hyvällä 44 prosentin tarkkuudella (11/25), mutta keskiviikkona 19 heitosta osui vain viisi (26%). KTP-pelissä vastustaja pääsi heittämään vapaaheittoja 15 kertaa enemmän mitä Korihait ja onnistumisia tuli lopulta kymmenen enemmän.

Mikael Aalto (16 pist/5 lev) esitti lupaavia otteita turnauksessa. 208-senttinen on kokoisekseen hyvin liikkuva ja fyysinen sentteri, joka on tällä hetkellä selvästi joukkueen ykkössentteri. Heittäjänä mainostettu Cooper (16) on myös ollut ennakkotietojen väärti.

Prince Oduro (turnauksessa 14/4 ja 7/10) täytti paikkansa, vaikka kanadalainen tuhrikin välillä liikaa helppoja heittoja. Nick Stampley (8/5 ja 6/1) ja Grant Audu (5/4 ja 12/5) sen sijaan jättivät kysymysmerkkejä, riittävätkö tulokaspelaajien tehot Korisliiga-tasolla.

Lauantaina Korihait kohtaa kenraaliharjoituksessa BC Nokian vieraskentällä.