Haravointijäte tervetullutta

0

Seppo Sjöblom kirjoitti Uudenkaupungin Sanomissa (3.9.2022) haravointijätteen vastaanoton haasteista.

Uudenkaupungin alueella jätehuolto siirtyi vuoden 2022 alussa Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n (LSJH) vastuulle. Kuluva vuosi on monella tapaa muutosaikaa. Vielä tänä vuonna lajitteluasemapalvelut toimivat aiempien vuosien tapaan, mutta uudistuksia valmistellaan. Tulemme tiedottamaan ensi vuodesta lisää syksyn aikana.

Haravointijätteen osalta vastaanottoajankohdat on haluttu ajoittaa siten, että suurin osa lehdistä olisi jo pudonnut puusta. Haravointijätteen ilmainen vastaanotto Uudessakaupungissa L&T:n materiaalinkäsittelykeskuksessa Munaistenmetsässä alkaa suunnitellusti syyskuussa, mutta kirjoittajan harmiksi vasta kuun lopulla eli 26.9. Vastaanotto on avoinna viikoilla 39, 42 ja 43 maanantaista lauantaihin L&T:n toimipisteen aukioloaikojen mukaisesti. Viimeinen vastaanottopäivä on lauantai 29.10.

Pyrimme palvelemaan lajitteluasemilla asiakkaita silloin kun myös kysyntä on suurinta. Seuraamme myös asiakkailta saatavia palautteita ja kehitämme niiden pohjalta toimintaamme sekä aukioloaikoja. Uskon, että myös puutarha- ja haravointijätteen osalta pystymme kehittämään ja parantamaan Uudenkaupungin asukkaille suunnattuja palveluita.

Petri Lehtinen

Palvelupäällikkö, jätteen vastaanottopalvelut

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH)